Tetszett a cikk?

“Miért gyantázunk” - ezzel a címmel mutattak be a Tribeca filmfesztiválon egy új dokumentumfilmet, amely arra keres választ, miért vetjük alá magunkat ennek a sokszor rendkívül kellemetlen szőreltávolítási műveletnek, és mit gondolunk róla.

Kimberly M. Wetherell és Amy Axelson saját fájdalmas tapasztaltaik birtokában eltűnődtek, vajon miért is szánja rá magát annyi nő, és az utóbbi időben egyre több férfi is a gyantázásra. A két hölgy addig gondolkodott, míg kipattant a fejükből egy dokumentumfilm ötlete, amelyet meg is valósítottak és több díjat is elnyertek vele különböző fesztiválokon.

A Miért gyantázunk? címet viselő alkotás megszólaltat hétköznapi felhasználókat, kozmetikusokat és gyantázómestereket is. Amerikában ugyanis a művelet szakértői csak a szőrtelenítés e fajtájának szentelt szalonokban távolítják el a vendégek feleslegesnek ítélt testszőrzetét. A dokumentumfilm bemutatja a gyantázás történetét is, az ősi Egyiptomban még cukorral csinálták, és az úgynevezett brazil fazon kialakulásáról is szó esik - állítólag igazából New Yorkban találták fel.

A legérdekesebbek természetesen a személyes beszámolók, amikor mindenki nyíltan beszél róla, mit érzett, mit gondolt gyantázás közben és után. “A születésnapomon mentem el. Ez volt a legszörnyűbb születésnapi ajándék, amit valaha adtam magamnak” - kezdi a vallomások sorát az egyik alkotó, Wetherell. “Emlékszem, hogy nevettem közben, mert a fájdalomhoz már kevés volt a sírás. Körülbelül egy hétig olyan érzésem volt, mintha a vaginám Jabbává változott volna, a Jedi visszatérből” - folytatta a rendezőnő élete első teljes fanszőrzet-eltávolításának történetét. “Negyven dollárt fizettem valakinek, hogy forró gyantát dugjon a fenekembe” - hüledezett saján magán egy másik nyilatkozó. “A férjem szerint őrült vagyok, őt nem érdekli. Tényleg nem” - állította egy feleség. “Dzsungelből katedrális” - rajongott viszont egy láthatóan érdeklődő úriember a téma iránt.


Hogy pontosan miért is vállalják mégis a gyantázás következményeit annyian? Egyesek szerint hiúságból, mások a szépség iránti vágyat emelték ki. “Érzek minden kis bukkanót, dombocskát” - jelezte egy vicces kedvű hölgy a pozitív változásokat. Amy Axelson, a társrendező azonban nem ilyen megengedő. “Fegyver a férfiak elcsábításához” - mondta a fanszőrzet-eltávolításról. Wetherell pedig egyenesen “nők által nők ellen elkövetett bűntettnek” nevezte a brazil gyantát. De a lényeget mégis egy ifjú hölgy foglalta össze. “Ha nem akarsz gyantázni, ne tedd.”

KM

Marabu Féknyúz: Kisfiú, kezdődik az iskola!

Marabu Féknyúz: Kisfiú, kezdődik az iskola!

Belföldi repülőjáratokat tiltanak Franciaországban ott, ahol vonattal is lehet menni

Belföldi repülőjáratokat tiltanak Franciaországban ott, ahol vonattal is lehet menni

124 millió forint a legdrágább, használt Audi RS6-os

124 millió forint a legdrágább, használt Audi RS6-os