szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Nem mindennapi találkozások várnak azokra, akik november 4-én, majd még két további alkalommal helyet foglalnak a...

Nem mindennapi találkozások várnak azokra, akik november 4-én, majd még két további alkalommal helyet foglalnak a Bárka Színház nézőterén. Lévai Balázs új köntösbe bújtatta Dob+Basszus című műsorát, könnyűzenei talkshow formátumra alakítva át a népszerű sorozatot. A nyári szezonon kívül sem tétlenkedő Coke Club által összehozott beszélgetős estek egy-egy hazai zenekarról és annak munkásságáról szólnak majd. A zenészek élőben eljátszanak néhány dalt, és beszélgetnek azok születéséről. A színpadon a zenekar mellett jelen lesz egy költő/író is, aki átértelmezi egyik slágerüket, s ezt az átiratot nem csak a zenészek, hanem a Bárka színészei is előadják majd saját változatukban. A zenéről szóló izgalmas eszmecserébe további ismert vendégek kapcsolódnak be.


Első alkalommal a Csík zenekar lesz a produkció vendége, akik feldolgozásaikkal az elmúlt évek talán legnagyobb könnyűzenei szenzációit okozták, miközben nem feledték eredeti küldetésüket, a magyar népzene népszerűsítését sem. A Fonogram-díjjal is elismert zenekar könnyed és ihletett kézzel nyúl hozzá olyan hazai előadók munkáihoz, mint a Quimby, a Kispál és a Borz vagy akár a Tankcsapda. Nekik köszönhetően olykor a kultikus slágerekről és az érdes rockdalokról is kiderül, hogy igazi, vegytiszta népdal rejtőzik a mélyükön. Arról, hogy ezt hogyan hozza elő a Csík zenekar, szintén mesélni fognak november 4-én este a Bárkában.
A meghívott vendégek – Erdélyi Zsolt, Stumpf András, Grecsó Krisztián, Mucsi Zoltán, műholdas kapcsolattal Kiss Tibor és Lovasi András – folyamatos, sajátos, szakértői értelmezést nyújtanak a dalokról, a legendás slágerekről.


A nyári ikonavató koncertek után, ahol szintén többször fellépett a Csík zenekar, a Coke Club a nyári szezonon kívül is szerepet kíván vállalni az újszerű kulturális programok létrehozásában. A Dob+Basszus idén még további két alkalommal, november 24-én és december 7-én ígér különleges, testközeli találkozást a hazai könnyűzene nagyjaival.

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

"Csak Magyarországon uszítanak egy egész armadát a hatalom ellenségeire"

"Csak Magyarországon uszítanak egy egész armadát a hatalom ellenségeire"

Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket

Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket