Áradt a felgyorsult Tisza és mindent letarolt
A magyarországi kihalt falvakról szóló sorozat egyik legkülönlegesebb túrája, amolyan Tüskevár-érzés volt, amikor Tiszahalász emlékei után kutattunk.
Húsok és halak, sütve-főve, darálva és különféle gyümölcsökkel vegyítve – az örmény konyha a magyar ember számára igen meglepő, ám annál ízletesebb fogásokkal van tele. Történelmük jól láthatóan megmutatkozik az ízvilágukon, innen is-onnan is belegyúrtak ezt-azt ételeikbe.
Az örmény nép körülbelül háromezer évvel ezelőtt alakult ki, s ezzel egy időben fejlődtek ki a konyhájukra leginkább jellemző vonások is. Mindemellett az örmény konyha kialakulásában és fejlődésében rengeteg féle hatás érződik: az örmény állam az időszámításunk előtti II. században nyugati és keleti részekre osztódott, először függőségbe került a rómaiaktól, perzsáktól, bizánciaktól, araboktól, majd az időszámításunk szerinti VII. századtól pedig néhány évszázadig arab, mongol, török, iráni hódítóknak esett áldozatul. A XVII. századtól a XIX. század elejéig Örményország Törökország és Irán között volt felosztva. Ez idő alatt az örmények fenntartották saját tradícióikat, megmaradt mind a szellemi, mind az anyagi kultúra, és a gasztronómia is.
A cikk folytatásához kattintson ide!
A magyarországi kihalt falvakról szóló sorozat egyik legkülönlegesebb túrája, amolyan Tüskevár-érzés volt, amikor Tiszahalász emlékei után kutattunk.
Pannonhalmán mondta el augusztus 20-i ünnepi beszédét a Tisza Párt elnöke.
Kína és Oroszország is részt venne a kidolgozásban, dobta fel az orosz külügyminiszter.
A rendőrség ugyanakkor nem akarja elárulni, hogy milyen bűncselekmény gyanújával indítottak eljárást.