szerző:
life-style.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kineziológia ezen túl alkalmazza a kínai öt elem tant, felhasználja a legújabb neurológiai kutatások eredményeit, a...

A kineziológia ezen túl alkalmazza a kínai öt elem tant, felhasználja a legújabb neurológiai kutatások eredményeit, a viselkedés-genetika, a Bach-virágterápia, és számtalan egyéb holisztikus gyógyító eljárás tapasztalatait. A módszer készség-, képesség-,személyiségfejlesztő és prevenciós jellegű. Besorolható a test-lélek-szellem egységét figyelembevevő holisztikus rendszerek közé. Ígérete szerint segítségével befolyásolni lehet a test energiaáramlását, aktivizálni az öngyógyító folyamatokat.

Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás és kapcsolat. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerő változás megbízható tájékoztatást ad a tesztelő (kineziológus) által feltett kérdésre. Izmaink lekapcsolnak - elgyengülnek - bármely kellemetlen érzés, emlék hatására, illetve feszesen, tónusban maradnak a pozitív emlékek felidézésére. Így a kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni a kellemetlen információkat, felderíteni és kijavítani a működési zavarokat.

A tesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára. A kar vagy "erős tartás", vagy "elgyengülés" választ ad a feltett kérdésekre. A kineziológia módszerével azonosítható az energia elakadásának helye, melynek oldása csak úgy lehet tartós, ha egyidejűleg az egykori emocionális töltést semlegesítjük. A jelen csak a következményt mutatja meg, az ok a legtöbb esetben rejtve marad. A korregresszió segítségével a kineziológus kiderítheti, hogy mikor blokkoltunk le egy esemény folyamán.

Mivel a mozgás határozza meg egészségünket, betegségeinket, érzelmeinket, pszichénket, környezetünket és életutunkat, ezáltal a helyes mozgás javítja kapcsolatunkat önmagunkkal, embertársainkkal Ha feltételezzük, hogy a test „egy önmagát kiegyensúlyozó autonóm túlélési rendszer”, és ha ezzel az autonóm (akarattól független) túlélési rendszerrel kapcsolatot teremtünk, segíthetjük a test öngyógyító reflexét. Mindnyájan velünk született mozgásreflexszel rendelkezünk, melyet a légzés szabályoz.

Minél inkább aktiváljuk testünk mozgásreflexét, annál jobban szolgálja szervezetünket, s tartja fenn valamennyi szervi funkciónkat. Ha a kineziológia által kifejlesztett balansz módszerekkel és megfelelő gyakorlatokkal az autonóm mozgásreflexet erősítjük, akkor egyidejűleg az öngyógyító reflexet is segítjük – ez a test törekvése az egyensúlyra. Mivel minden izomnak van ellenpárja így az izmoknak harmonikusan össze kell dolgozniuk, mert csak így garantálhatják a jó mozgást - állítják a szakma képviselői. Ha az egyik megfeszül, akkor a másik ellazul. Ha valamely izom állandóan petyhüdt, akkor az ellenpárjának feszesebbnek kell lennie, hogy képes legyen kompenzálni a petyhüdtet, ezáltal válhat a testtartás féloldalasan torzzá, mely fájdalmat okoz hátpanaszt, migrént, légzési nehézséget, mely visszavezethető a tanulási és koncentrációs problémákra, a csúnya írásra.

A kineziológiát az 1960-as években alkotta meg a csontkovácsként dolgozó George Goodheart. Feltűnt neki, hogy a kiropraktikai kezelések csak időszakos eredményt hoztak és a betegek hamarosan a régi panaszaikkal tértek vissza. Ezért úgy gondolta, hogy ha feltárja azt az életeseményt, ahonnan a probléma ered, akkor talán véglegesen megoldhatja azt. Kidolgozta az izomtesztelés módszerét. Koncepcióját felhasználva dr. John Tie az 1970-es években összeállította a Touch for Health (Gyógyító érintés) rendszerét.

A kineziológiának az évek folyamán számos, speciális ága fejlődött ki egyik ilyen a széles körben ismert One Brain (Egy Agy) módszer. Az eljárás arra épül, hogy minden, ami fogantatásunktól kezdődően történik az életünkben hatással van további életünkre. Az agyunk mindezeket a hatásokat tárolja, és egy-egy kezelés során ezeket az adatokat "kérdezik le".

Kifejezetten a tanulást segítő kineziológiai módszer a „Brain Gym”, azaz Agytorna, az agy működését hivatott különböző gyakorlatokkal fejleszteni, ezáltal segítve a jobb tanulási eredményt. A „Három az Egyben” kineziológiai rendszer az izomteszt segítségével feltárja azokat az érzelmi blokkokat, amelyeket a múltban szerzett negatív élmények hatására szereztünk, s nem sikerült más módon megszabadulni tőlük, majd számtalan, de mindig a beteg egyéni igényei szerint kialakított, korrekciós lehetőséget kínál ezek feloldására.

A kineziológia Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma. Egy megoldandó probléma 4-5 kezelést igényel, az oldások hetente egy alkalommal javasoltak. A kineziológia a hagyományos orvosi kezelés mellett is alkalmazható.

„Az Európa Kiadó mindig a helyén volt és most is ott van” – interjú a 60 éves Menyhárt Jenővel

„Az Európa Kiadó mindig a helyén volt és most is ott van” – interjú a 60 éves Menyhárt Jenővel

Majdnem 5 ezer milliárd forintot tartanak a magyarok a matracban

Majdnem 5 ezer milliárd forintot tartanak a magyarok a matracban

Izrael gyorsan megsértette Lengyelországot a V4-ek jeruzsálemi találkozója előtt

Izrael gyorsan megsértette Lengyelországot a V4-ek jeruzsálemi találkozója előtt

IDEA: A kormánypárti szavazók nagy csoportja soha nem menne el tüntetni

IDEA: A kormánypárti szavazók nagy csoportja soha nem menne el tüntetni

„Szülő 1” kísért Európában, még jó, hogy minket megvéd „Korrupt 1”

„Szülő 1” kísért Európában, még jó, hogy minket megvéd „Korrupt 1”

Ilyen egy igazán profi autópályadíj csaló - videó

Ilyen egy igazán profi autópályadíj csaló - videó