szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Számos fodrász és stylist válaszai alapján az alábbi 8 pontot állítottuk össze az eltitkolt gondolatokról: 1.

Számos fodrász és stylist válaszai alapján az alábbi 8 pontot állítottuk össze az eltitkolt gondolatokról:

1. Képtelen leszek hollywoodi sztárt varázsolni belőled
Igen, mindannyian odavagyunk Jennifer Aniston ragyogó, nap barnított megjelenésétől. De ha sikerül is a hajunkat a megfelelő hosszban levágni, a tökéletes színre befesteni, tudnunk kell, hogy egy celebritást minden egyes megjelenése előtt egy komplett stáb készít fel, akik nem csak a haját, de a sminkjét, a ruháját, a cipőjét, az ékszereit, de még a mosolyát is összehangolják, hogy a tökéletes hatást elérjék. És sajnos arra semmi garancia sincs, hogy a kedvenc sztárunk frizurája elkészíthető a hajunkból és illeni fog az arcunkhoz.

2. Vajon milyen hosszú lehet a "csak egy kicsit?”
A fodrász nem gondolatolvasó! Ha nem mondjuk meg pontosan, hogy milyen hosszra gondolunk, amit nyugodtan levághat, akkor biztosan rövidebb lesz a hajunk, mint azt szeretnénk. A „csak ne legyen nagyon rövid” nem sokat segít. A legcélravezetőbb, ha pontosan megmutatjuk, hogy milyen hosszú hajat szeretnénk.

3. Kérlek, tiszteld az időmet!
Pontosság a királyok erénye. Egy elfoglalt fodrász egész napját eltolhatja, ha egy vendége akár csak 10 percet késik a megbeszélt időponthoz képest. Ha késésben vagyunk: telefonáljunk! Így még van esélye átszervezni a vendégeket. Igaz előfordulhat, hogy ebben az esetben meg kell várnunk, hogy az elénk került vendéggel végezzen.

4. Szeretem ismerni a vendégemet – egy bizonyos pontig
Ne higgyük, hogy a fodrászunk éppen a folyamatban lévő válásunkra, vagy a kiállhatatlan főnökünkre kíváncsi. Csak gondoljunk bele: napi 10 vendég után úgy érezheti magát, mintha a világ összes problémája az ő vállaira nehezedne. Próbáljuk meg a beszélgetést a könnyebb témák között tartani. Ne feledjük, hogy a mi feladatunk, hogy pihenjünk és szépüljünk. A fodrász feladata pedig, hogy a hajunkra koncentráljon.

5. A fodrászat nem óvoda
Hacsak nem a kicsi haját vágják le, egy gyermeknek nem sok keresnivalója van a fodrászatban. A fodrászat fokozottan veszélyes üzem éles tárgyakkal, veszélyes vegyi anyagokkal és átforrósodott felületekkel. Bármilyen nehéz is megoldani, arra az időre, amíg a fodrászhoz megyünk, a kicsire valakinek vigyáznia kell, és az a valaki nem lehet a fodrászunk.

6. Kapcsold ki a mobilod!
Több oka is van annak, hogy miért nem érdemes bekapcsolva hagyni a mobiltelefont. Egyrészt a fodrászatban lévő többi vendég nem kíváncsi a telefonbeszélgetésünk részleteire, másrészt, ha hajvágás közben pánikszerűen felugrunk, hogy a mobiltelefonunkat elhallgattassuk, nemcsak a kívántnál jóval rövidebb frizurára számíthatunk.

7. Azért szeretném, hogy a szalon által használt termékeket használjuk, mert bízom bennük 
Egy szalon általában azért használ bizonyos termékeket, mert bízik bennük, és mert megfelelőnek tartja a minőségüket. Elég frusztráló azt látni, hogy bár a vendég jelentős összeget szán egy szép hajszín elérésére, vagy egy trendi vágásra, a sampont és a balzsamot otthonról hozza, hogy egy kis pénzt spóroljon. Bízzunk annyira a fodrászunk szakértelmében, hogy hagyjuk az általa kiválasztott termékeket használni.

8. A saját hajadat te ismered a legjobban
Az első alkalommal azzal segítünk a legtöbbet a fodrásznak, ha részletesen beszámolunk a hajunk "előéletéről". Milyen festéket használtak rajtunk eddig, milyen egyenesítővel és kémiai kezelésekkel dolgozott rajtunk az előző fodrász - ezek mind nagyon fontos információk lehetnek egy új munkakapcsolat elején.

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Magyar designer mutatja meg, hogy milyennek képzeli az új Mercedes-AMG C63-t

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése

Sokkolja a rajongókat a Titanic alternatív befejezése