szerző:
life-style.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Számos fodrász és stylist válaszai alapján az alábbi 8 pontot állítottuk össze az eltitkolt gondolatokról: 1.

Számos fodrász és stylist válaszai alapján az alábbi 8 pontot állítottuk össze az eltitkolt gondolatokról:

1. Képtelen leszek hollywoodi sztárt varázsolni belőled
Igen, mindannyian odavagyunk Jennifer Aniston ragyogó, nap barnított megjelenésétől. De ha sikerül is a hajunkat a megfelelő hosszban levágni, a tökéletes színre befesteni, tudnunk kell, hogy egy celebritást minden egyes megjelenése előtt egy komplett stáb készít fel, akik nem csak a haját, de a sminkjét, a ruháját, a cipőjét, az ékszereit, de még a mosolyát is összehangolják, hogy a tökéletes hatást elérjék. És sajnos arra semmi garancia sincs, hogy a kedvenc sztárunk frizurája elkészíthető a hajunkból és illeni fog az arcunkhoz.

2. Vajon milyen hosszú lehet a "csak egy kicsit?”
A fodrász nem gondolatolvasó! Ha nem mondjuk meg pontosan, hogy milyen hosszra gondolunk, amit nyugodtan levághat, akkor biztosan rövidebb lesz a hajunk, mint azt szeretnénk. A „csak ne legyen nagyon rövid” nem sokat segít. A legcélravezetőbb, ha pontosan megmutatjuk, hogy milyen hosszú hajat szeretnénk.

3. Kérlek, tiszteld az időmet!
Pontosság a királyok erénye. Egy elfoglalt fodrász egész napját eltolhatja, ha egy vendége akár csak 10 percet késik a megbeszélt időponthoz képest. Ha késésben vagyunk: telefonáljunk! Így még van esélye átszervezni a vendégeket. Igaz előfordulhat, hogy ebben az esetben meg kell várnunk, hogy az elénk került vendéggel végezzen.

4. Szeretem ismerni a vendégemet – egy bizonyos pontig
Ne higgyük, hogy a fodrászunk éppen a folyamatban lévő válásunkra, vagy a kiállhatatlan főnökünkre kíváncsi. Csak gondoljunk bele: napi 10 vendég után úgy érezheti magát, mintha a világ összes problémája az ő vállaira nehezedne. Próbáljuk meg a beszélgetést a könnyebb témák között tartani. Ne feledjük, hogy a mi feladatunk, hogy pihenjünk és szépüljünk. A fodrász feladata pedig, hogy a hajunkra koncentráljon.

5. A fodrászat nem óvoda
Hacsak nem a kicsi haját vágják le, egy gyermeknek nem sok keresnivalója van a fodrászatban. A fodrászat fokozottan veszélyes üzem éles tárgyakkal, veszélyes vegyi anyagokkal és átforrósodott felületekkel. Bármilyen nehéz is megoldani, arra az időre, amíg a fodrászhoz megyünk, a kicsire valakinek vigyáznia kell, és az a valaki nem lehet a fodrászunk.

6. Kapcsold ki a mobilod!
Több oka is van annak, hogy miért nem érdemes bekapcsolva hagyni a mobiltelefont. Egyrészt a fodrászatban lévő többi vendég nem kíváncsi a telefonbeszélgetésünk részleteire, másrészt, ha hajvágás közben pánikszerűen felugrunk, hogy a mobiltelefonunkat elhallgattassuk, nemcsak a kívántnál jóval rövidebb frizurára számíthatunk.

7. Azért szeretném, hogy a szalon által használt termékeket használjuk, mert bízom bennük 
Egy szalon általában azért használ bizonyos termékeket, mert bízik bennük, és mert megfelelőnek tartja a minőségüket. Elég frusztráló azt látni, hogy bár a vendég jelentős összeget szán egy szép hajszín elérésére, vagy egy trendi vágásra, a sampont és a balzsamot otthonról hozza, hogy egy kis pénzt spóroljon. Bízzunk annyira a fodrászunk szakértelmében, hogy hagyjuk az általa kiválasztott termékeket használni.

8. A saját hajadat te ismered a legjobban
Az első alkalommal azzal segítünk a legtöbbet a fodrásznak, ha részletesen beszámolunk a hajunk "előéletéről". Milyen festéket használtak rajtunk eddig, milyen egyenesítővel és kémiai kezelésekkel dolgozott rajtunk az előző fodrász - ezek mind nagyon fontos információk lehetnek egy új munkakapcsolat elején.

Az író, aki a saját díján elnevette magát

Az író, aki a saját díján elnevette magát

Bödőcs már tudja, hol építik újjá a Notre-Dame-ot

Bödőcs már tudja, hol építik újjá a Notre-Dame-ot

Vezetésről szettet, majd meccset bukott Fucsovics

Vezetésről szettet, majd meccset bukott Fucsovics

Vigyázzon, ha eladott valamit, baj ne legyen az adóbevallásnál

Vigyázzon, ha eladott valamit, baj ne legyen az adóbevallásnál

Villám csapott az Akropoliszba, négyen megsérültek

Villám csapott az Akropoliszba, négyen megsérültek

A NAV-nak végzett karbantartásért kért kenőpénzt, öt évet kaphat

A NAV-nak végzett karbantartásért kért kenőpénzt, öt évet kaphat