szerző:
life-style.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A floridai Orlandóban gyűltek össze a hétvégén immár ötödik alkalommal a Star Wars rajongók, természetesen csak a...

A floridai Orlandóban gyűltek össze a hétvégén immár ötödik alkalommal a Star Wars rajongók, természetesen csak a legszerencsésebbek és a leggazdagabbak. A Star Wars Celebration ugyanis az elit gyűjtőhelye, itt lehet találkozni a régi és az új trilógia készítőivel, szereplőkkel, a Lucas vállalati csoport összes nagy nevével és természetesen a játékipar képviselői is igyekeznek kényeztetni a rajongókat. A kultikus expo tehát nagy sikernek örvend, nagysága pedig a következő beharangozó videóból is jól mérhető:


Mindezek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy George Lucas éppen ezen a rendezvényen jelentette be, várhatóan 2011-ben jelenik majd meg újra - remélhetőleg egy díszdobozban - a hatrészes Star Wars filmsorozat Blu-ray lemezen, HD minőségben, amire régóta várnak a rajongók világszerte. Lucas bejelentése szerint a lemezre az eredeti trilógia az 1997-es "special edition"-változatban kerül majd fel, mivel a régi változatot (amelyet egyébként azóta is sokan keresnek, mert elhibázott lépésnek tartják a digitálisan újragondolt helyszíneket, lényeket, valamint a kissé nevetségesre sikerült Jabba és Han Solo jelenetet az Episode IV-ben) nem lehet HD minőségre feljavítani.

©

A New York Times magazinnak nyilatkozva Lucas azt is igyekezett elmagyarázni, miért kellett ennyit várnia a rajongóknak a kultikus sci-fi Blu-ray lemezen való kiadására. Állítása szerint nem akarták elkapkodni a megjelenést, mivel sokáig nem lehetett tudni, milyen újgenerációs formátum marad fent a piacon, és vajon a DVD mellett valóban életképes marad-e a kéklézeres technológia. "Annak idején a Star Wars VHS kiadványából összesen 300 ezer darab fogyott csak, mivel a videó korszak elején jártunk egy korai kiadvánnyal. Néhány évvel később már 1 millió, majd 2, végül 10 millió is elfogyott belőle. Ekkor tanultuk meg, hogy időt kell adni minden formátumnak, hogy valóban sikeres lehessen egy film megjelenése. Ráadásul a HD-minőség elérése rendkívül drága folyamat" - magyarázta bizonyítványát Lucas.

A nagy ünneplés közepette a Star Wars guru azért igyekezett leszögezni, hogy legjobb esetben is csak 2011 őszén jelenhet meg a Blu-ray kiadvány, de ez még sok mindentől függ, és az értékesítés világszerte csúszhat. Kedvcsinálónak megemlítette, hogy számtalan extra, dokumentumfilm, fotógaléria és kihagyott jelenet is helyet kap majd a kiadványon (ezekről természetesen nem árultak el sokat). A kihagyott jelenetek közül egyet be is mutattak a Star Wars Celebration extázisban fetrengő közönségének, amely nagyon hamar a világhálóra is felkerült. Csupán egy napot sikerült megélnie, mert a Lucasarts azonnal leszedette mindet, egyedül a Videa.hu oldalán sikerült még találnunk egy működő verziót, amíg még él, addig itt is látható lesz:


A jelenet egyébként a Jedi visszatér című részből van, ahol Luke Skywalkert a Tatooine-on éppen egy új, saját fénykardot szerel magának össze, miközben Vader félelmetes trónján ülve próbál telepatikusan összehozni egy randit a fiával, hogy átcsábítsa a sötét oldalra. A siker óriási, de érdekes módon azonnal előkerült egy 2009-es videó a Comic Con rendezvényéről, ahol is Mark Hamill éppen a "lézerkard-szerelős" kivágott jelenet kapcsán nyilatkozza: ő bizony egyáltalán nem emlékszik arra, hogy felvettek volna ilyesmit.


Akkor ez most csak ügyes marketingfogás lenne, vagy kínos félreértés? Nem mi fogjuk eldönteni. A Star Wars Celebration ötödik rendezvénye mindenesetre óriási sikerrel zárult, a legenda pedig köszöni, jól van, érkeznek sorra a játékadaptációk, online RPG és persze a Blu-ray filmek. Az Erő meglehetősen jó befektetésnek bizonyult.

HP

Új funkció bukkant fel a Google Fotókban

Új funkció bukkant fel a Google Fotókban

„Független színházat láttatok már?”

„Független színházat láttatok már?”

A posta újabb lépést tett a hatékonyság felé, ki is adtak 175 ezer bélyeget erről

A posta újabb lépést tett a hatékonyság felé, ki is adtak 175 ezer bélyeget erről

Egy egyszerű képpel magyarázza el az Apple, milyen funkció jöhet az Apple Watch-ba

Egy egyszerű képpel magyarázza el az Apple, milyen funkció jöhet az Apple Watch-ba

Hiába vesztünk évi 27 milliárdot az új állampapíron, megmagyarázták, miért marad minden így

Hiába vesztünk évi 27 milliárdot az új állampapíron, megmagyarázták, miért marad minden így

A pórázánál fogva az utcán vonszoltak egy kutyát Vácon

A pórázánál fogva az utcán vonszoltak egy kutyát Vácon