Ünnepeljünk Zwack pálinkával! (x)
Kecskeméten nagy múltra tekint vissza a barackpálinka-főzés, írásos emlékek már a XVIII-XIX. századfordulótól említik.
Kecskeméten nagy múltra tekint vissza a barackpálinka-főzés, írásos emlékek már a XVIII-XIX. századfordulótól említik. Nem véletlen tehát, hogy itt működik a Zwack Pálinka Manufaktúra, amely Európa egyik legmodernebb manufaktúrái közé tartozik. Az itt készülő italok alapanyagát képező kiváló minőségű, érett gyümölcsöket kézzel válogatják, magozzák, felezik, ezzel is óvva a különleges értékű, fajtaazonos, hagyományos és erdei gyümölcsöket. Az erjesztés húsz hatalmas, 8,5 méter magas rozsdamentes tartályban történik. Ezt követi a korszerű lepárló készülékekben a desztilláció, amely biztosítja, hogy csakis a „gyümölcs lelke” kerüljön a limitált szériás, sorszámozott palackokba.
„Nincs még egy olyan nemzet, amelyiknek a pálinka lenne a nemzeti itala, és rendelkezne ezzel a több évszázados szakértelemmel. A gyümölcspálinkák Hungarikumok, már a XIV. századból is maradtak ránk olyan iratok, amelyek a pálinkáról szólnak. Ez egy olyan hagyomány, érték, amit fenn kell tartani, hirdetni kell.” – lelkesedik Zwack Sándor, pálinka nagykövet a magyar termékekért.
A Kecskeméti Manufaktúrából Zwack Sándor irányítása alatt olyan ízek kerültek ki, mint például a Nemes Érlelt Cigánymeggy, a Nemes Érlelt Birsalmapálinka, Nemes Fekete Ribizke, vagy a Nemes Fehér Eper, amely már négyszer lett aranyérmes a világ egyik legrangosabb versenyén, a World Spirits Award-on.
Az ősz újdonsága a Tokaji hordóban érlelt Bogyós Válogatás Pálinka, amely igazi kuriózum, hiszen a Zwack Sándor Nemes Pálinkacsalád 5 meghatározó pálinkájának házasításából jött létre. Az ital komplexitását a Cserszegi Fűszeres szőlő muskotályossága, szeder könnyed virágos illatvilága, a ribizli gyümölcsössége, a szamóca frissessége és a fehéreper mézessége adja. A karakteres ízeket a tokaji hordó varázsolja kerekké a 8-10 hónapos érlelés során.
2010 decemberétől két új termékkel bővül a Nemes Pálinkák palettája: az egyik a Zwack Sándor Nemes Érlelt Fűszeres Körte, a másik a Zwack Sándor Nemes Érlelt Fehér Eper. Mindkét ital különlegességét az 5 éves eperfa hordós érlelés adja és különlegességük miatt a közelgő karácsonyi ajándékszezon slágerei lehetnek.