szerző:
life-style.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

December 24.

December 24. péntek

13:15, m1 - Az igazi Micimackó

Karácsony délutánján az m1 műsorán adják a Az igazi Micimackó (A Bear Named Winnie) című John Kent Harrison filmet, amely Milne ismert és közkedvelt "csacsi öreg medvéjének" születését mutatja be. A kedves hangulatú történet valódi családi mozi, amely képes lekötni a gyerekeket is a nagy izgalom közepette, megér egy próbálkozást.

13:30, TV2 - Szellemes karácsony

Ha szeretjük a Karácsonyi ének történetét, akkor Richard Donner újragondolt mozijával sem lesz komoly gondunk. A Szellemes karácsony (Scrooged) valójában semmi újdonságot nem tartogat számunkra, csupán Bill Murray zseniális fanyar arca az, ami miatt egy valódi klasszikusról beszélhetünk. Az ő játékának köszönhetően még ez az unalomig ismételt, kissé szirupos történet is emészthetővé és szórakoztatóvá válik, tökéletes program szentestére készülve.

21:30, Viasat3 - Igazából szerelem

Valószínűleg kevesen vannak, akik még nem látták Richard Curtis romantikus komédiáját, de ha mégis, akkor mindenképpen kötelező bepótolni a lemaradást. A 2003 nagy slágerének számító Igazából szerelem (Love Actually) olyan élmény, mintha egyszerre 5-6 romantikus filmet nézve az ember ömlesztve, tökéletes karácsonyi szívmelengető, amely főleg fiatal pároknak és pátoszos ünnepi hangulatot keresőknek ajánlott.

0:45, TV2 - Napfivér, Holdnővér

Tényleg nem azért került ajánlónkba Franco Zeffirelli drámája, mert az éjfél utánra száműzött kultúrából is kell valamit erőltetni, egyszerűen egy olyan magával ragadó filmről van szó, amelyet mindenképpen érdemes megnézni. Assisi Szent Ferenc története (amely bírálói szerint inkább idealizált, mint hiteles) valódi karácsonyi esszencia, ha fent bírunk maradni, és nem csábulunk el az RTL Klub műsorán futó Acélmagnóliák drámájára, akkor csodás élményben lesz részünk.December 25. szombat

19:25, Viasat3 - Amerikába jöttem 

Bár karácsonyi vonatkozása igen kevés van, Eddie Murphy egyik örök klasszikusa mindig jól jön, ha éppen könnyed szórakozásra vágyik az ünnepre összejött család. John Landis vígjátékában, az Amerikába jöttem (Coming to America) című filmben egy afrikai herceg egy olyan világba vágyik, ahonnan mindenki szabadulna, és ott keresi a szerelmet, ahol mások csak az élet nehézségeit látják. Akár karácsonyi sztori is lehetne, de itt viszonylag kevés a szirup, inkább csak szórakoztat. Eriq La Salle pedig olyan frizurával parádézik, amit nem lesz könnyű elfelejteni, Vészhelyzet ide vagy oda.


20:00, FEM3 - Kelekótya karácsony

Nem egy klasszikus családi karácsonyi film a John Grisham sztorijából készült Kelekótya karácsony (Christmas with the Kranks), sokkal inkább egy szeretnivaló szatíra, ahol az ünnepi felhajtás egészen új értelmet nyer. Tim Allen kevés filmben alakít igazán, de Jamie Lee Curtis mellett itt emlékezetes marad, mint karácsonykerülő családfő - ha pedig a Totál káosz című mozit is hozzárakjuk, akkor a Télapu borzalmait is hajlandóak vagyunk elnézni neki. Elvégre karácsony van... (ha nincs FEM3 csatornánk, akkor a TV2 műsorán vasárnap délután 13:30-kor szintén vetítik ezt a filmet)


0:10, m1 - Királyok csillaga

Sem előzetest, sem részletes bemutatót nem találtunk a Királyok csillaga (La Stella dei re) című Fabio Jephcott drámáról, amely a háromkirályok történetét mutatja be. Maga a téma azonban felkeltette érdeklődésünket, kár, hogy az m1 elég későre rakta a kezdést, de talán megéri ébren maradni egy különleges alkotásért, amely témájában is végre valami újdonságot ígér a karácsonyi ismétlés-dömpingben megfáradt nézőnek.

 


December 26. vasárnap

22:30, Duna Televízió - Lebujzenész

Vasárnap estére szinte minden tévéadó kifogy a nézhető filmeknől (a Cool-on megint előveszik a Reszkessetek betörőket, ez nyilván önmagában jól mutatja a helyzet súlyosságát), a Duna Televízió műsorán azonban akad egy érdekesség, amit kár lenne kihagyni. A Lebujzenész (Honkytonk Man) című Clint Eastwood mozi nem a színész-rendező legismertebb darabja (nem is ez a legjobb filmje), de ha valaki kicsit tartalmasabb szórakozásra vágyik, akkor Red Stovall szomorkás és szép története jó választás lesz. 

0:00, RTL Klub - Királyok Királya 

A Királyok Királya (King of Kings) egy 1961-ben bemutatott Nicholas Ray mozi, amely Jézus életének egyik kevésbé ismert feldolgozása, ahol Pontius Pilátus és Keresztelő János története is komolyabb szerepet kap. A három napos ünnep méltó lezárásának ajánljuk ezt a klasszikus mozit, főleg akkor, ha nem kell a két ünnep között dolgozni menni.

 

A Polgáron késelő férfi a gyilkosság előtt kiírta a Facebookra, hogy mikor végez áldozatával

A Polgáron késelő férfi a gyilkosság előtt kiírta a Facebookra, hogy mikor végez áldozatával

Így kaphat kártérítést, ha késik a gép, vagy eltűnik a poggyász

Így kaphat kártérítést, ha késik a gép, vagy eltűnik a poggyász

17 fok a különbség Kelet- és Nyugat-Magyarország között

17 fok a különbség Kelet- és Nyugat-Magyarország között

Elkószált egy királypiton a Rómain

Elkószált egy királypiton a Rómain

Itt a vége? Úgy tűnik, megállt a nagyvárosi albérletek drágulása

Itt a vége? Úgy tűnik, megállt a nagyvárosi albérletek drágulása

Most szaladjon a strandra, ha még napozni akar ezen a nyáron

Most szaladjon a strandra, ha még napozni akar ezen a nyáron