szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A japán sushi-szövetség szerint a külföldi séfeknek szemináriumokon kellene elsajátítaniuk a halétek megfelelő...

A japán sushi-szövetség szerint a külföldi séfeknek szemináriumokon kellene elsajátítaniuk a halétek megfelelő elkészítésének módját, s ha eleget tesznek a követelményeknek, megkapják a szövetség bizonyítványát.
   
A japán szövetség múltbéli hasonló kezdeményezéseit eddig "sushi-rendőrség" életre hívásaként jellemezték, a társaság mostani kampánya azonban hangsúlyozottan a higiéniáról szól.
   
Japánon kívül az éttermek ugyanabban a konyhában készítik a sushit, mint amelyikben a húst - mondta Kadzato Maszajosi,vezető séf, az oklevélrendszer kiötlője. "Nem higiénikus, ha nyers sósvízi halat olyan konyhában kezelnek, amelyet nem tisztítanak állandóan" - magyarázta a szakács. Japánban egyre nagyobb aggodalmakat táplálnak amiatt, hogy az ételmérgezési esetek rombolhatják a halspecialitás tekintélyét.
   
Az első szemináriumot januárban Szingapúrban tartják, ezt az év folyamán londoni, Los Angeles-i és San Franciscó-i oktatások követik.

Kitűzték a kínai zászlót egy olyan lakatlan zátonyra, amire a Fülöp-szigetek, Vietnám és Tajvan is igényt tart

Kitűzték a kínai zászlót egy olyan lakatlan zátonyra, amire a Fülöp-szigetek, Vietnám és Tajvan is igényt tart

Magyar testvérpár képviseli a németeket az Eurovízión: itt a daluk magyarul is

Magyar testvérpár képviseli a németeket az Eurovízión: itt a daluk magyarul is

Egy orosz katonai helikopter megsértette Lengyelország légterét

Egy orosz katonai helikopter megsértette Lengyelország légterét

Az irodaszereken túl – fenntartható megoldásokkal a munkahelyi jóllétért

Az irodaszereken túl – fenntartható megoldásokkal a munkahelyi jóllétért