szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nicola Roxon egészségügyi miniszter csütörtöki bejelentése szerint a hamarosan a parlament elé kerülő törvénytervezet...

Nicola Roxon egészségügyi miniszter csütörtöki bejelentése szerint a hamarosan a parlament elé kerülő törvénytervezet segíthet abban, hogy évente több ezerrel kevesebb dohányzással összefüggő haláleset történjen az országban. Hangsúlyozta, hogy a dohányáruk csomagolására vonatkozó szabályozás világelsőként azt a világos üzenetet hordozza, hogy "a káprázat elszállt", és "a cigarettás dobozok csak a dohányzásból eredő halált és betegségeket fogják érzékeltetni".

Ha elfogadják a törvénytervezetet, akkor a cigarettás dobozokon sem logó, sem márkajel, sem az egyszínű olívazöldtől eltérő színárnyalat, sem promóciós felirat nem szerepelhet. Az olívazöld csomagolást azért javasolják, mert ezt az árnyalatot találták a legkevésbé vonzónak a felmérésekben megkérdezett dohányosok.
   
Egyidejűleg a doboz elején lévő egészségügyi figyelmeztetések méretét a felület eddigi 30 százalékáról 75 százalékára növelik, a hátulján lévőt pedig 90 százalékára. Az ausztrál kormányzat tervei szerint 2012-től lépne életbe az új szabályozás.

©

Ausztrália egyike a dohányáru-hirdetéseket legszigorúbban korlátozó országoknak. Tilos a reklám a televízióban és a rádióban, hírlapokban és magazinokban, valamint a sporteseményeken. A boltokban is tilos kirakni a cigarettákat, amelyek dobozain rákbetegségekről készült képek és egészségügyi figyelmeztetések találhatók.
   
A dohányzók aránya Ausztráliában az 1988-as 30,5 százalékról 2007-re 16,6 százalékra csökkent a dohányzásellenes intézkedések hatására. Roxon 2018-ra 10 százalék alá kívánja csökkenteni a dohányzási rátát az országban.

Lagarde: az EKB-nak alkalmazkodnia kell a gyorsan változó világhoz

Lagarde: az EKB-nak alkalmazkodnia kell a gyorsan változó világhoz

Istenes Bence: „Lassítanom kell”

Istenes Bence: „Lassítanom kell”

Netanjahu hívei zászlós felvonulást szerveznek Jeruzsálemben, a Hamász "harag napját" hirdetett

Netanjahu hívei zászlós felvonulást szerveznek Jeruzsálemben, a Hamász "harag napját" hirdetett