Különdíjjal ünnepelték a 71 éves Al Pacinót

Különdíjjal ünnepelték a 71 éves Al Pacinót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 71 éves Oscar-díjas művész "fantasztikus rendező, akinek értékes és eredeti látásmódja gazdagította a kortárs filmművészetet" - méltatta az olasz származású hollywoodi sztárt Marco Müller fesztiváligazgató a vasárnap esti díjátadó előtt.

A Gloria Jaeger-díjat Al Pacino legújabb - részben dokumentum-, részben játékfilmként jellemzett - alkotása premierjén adták át az olasz városban. A színész játszik is a Wilde Salome című munkában, amelyet ő rendezett.

"Sehol máshol nem mutatnám be szívesebben a filmet" - fogalmazott korábban Al Pacino. A mű Oscar Wilde író és Salome című darabjának világába kalauzolja a nézőket. A főszerepet Jessica Chastain amerikai színésznő játssza.

Al Pacino

Vasárnapi velencei sajtótájékoztatóján Al Pacino köszönetét fejezte ki a megtiszteltetésért, hogy átveheti a filmművészet gazdagításáért járó díjat, amelyet tavaly Rani Matnam indiai rendezőnek ítéltek oda. A tájékoztatón az amerikai filmes azt mondta, hogy visszapillantva semmit sem bánt meg, de azért van sok dolog - a filmes életén kívül is -, "ami jobb lenne ha nem történt volna meg".

A színész-rendező beszélt arról, hogy amerikaiként milyen nehéz Shakespeare-t vagy Oscar Wilde-ot rendezni, és rózsákkal halmozta el Jessica Chastaint, akinek a végső indíttatást köszönheti a film elkészítéséhez.

Noha a közeli jövőre vonatkozólag nincsenek konkrét tervei, nem akarja sokáig nélkülözni "a mozi mágiáját"; mint mondta, beleszeretett a filmkészítés gondolatába.

Hozzászólások