szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kitálalt egy francia újságírónak, Annick Cojeannak Moammer al-Kadhafi háremének egyik tagja, Szoraja, akit a diktátor még 15 évesen szemelt ki magának, majd szexrabszolgaként tartotta más lányokal együtt.

A lány 2011-ben, Kadhafi halála után mesélte el történetét a francia újságírónak, aki "Kadhafi háreme: egy fiatal nő története, és a hatalommal való visszaélés Líbiában" (Gaddafi’s Harem: The Story of a Young Woman and the Abuses of Power in Libya) című könyvében írta le a sokkoló eseményeket.

Szoraja 15 éves volt, amikor a diktátor az iskolájukba látogatott, ahol neki kellett virágcsokorral köszönteni Kadhafit. A férfi megpaskolta a lány fejét, ezzel jelezve, hogy kiválasztotta őt magának – írja a könyv alapján a New York Post.

Ezután a lányt azzal az indokkal vitték el a szüleitől, hogy Kadhafi látni akarja néhány órára. A lányt ezután az elnök sátrába vitték, majd "felkészítették": megborotválták, vért vettek tőle és tangát kellett húznia, végül bevitték Kadhafi szobájába. A diktátor ekkor közölte a lánnyal, hogy egész további életében őt kell majd szolgálnia.

A diktátor végül annyira megerőszakolta a lányt, hogy 36 órán keresztül vérzett, más nőkről pedig az a hír járta, hogy a diktátor hálószobájából egyenesen a kórházba kellett vinni őket, Kadhafi annyira brutálisan bánt velük, verte őket. A nőket a palotája alatti alagutakban és bunkerekben tartotta, ahol a bukása után megtalálták őket.

A lány elmesélte, hogy Kadhafi reggelente fokhagymát evett, folyamatosan dohányzott és Johnnie Walker whiskyt ivott, valamint kokainozott, és őt is erre kényszerítette. Nem figyelt a védekezésre, és volt, hogy férfiakat is megerőszakolt, rengeteg viagrát is szedett. A tripoli egyetemen szintén volt egy külön szobája, ahol a diákokkal együtt lehetett.

Szoraja elmondása szerint az elnök a muszlim böjt, a ramadán ideje alatt is kicsapongó életet élt, az egyetlen dolog pedig, amiben hitt, a fekete mágia volt. A környezetében egy Mabrouka nevű nőről úgy gondolta, kapcsolatot tart a túlvilággal, és bár talizmánt nem hordott, sokszor érthetetlen varázsigéket mormolt, és különleges olajokkal kente magát.

Karácsony Gergely is panaszkodik a Facebookra

Karácsony Gergely is panaszkodik a Facebookra

PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást

PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást

Már több mint egymillió halálos áldozata van a járványnak Európában

Már több mint egymillió halálos áldozata van a járványnak Európában