szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Körülbelül 24 ezer dollárért kelt el egy chicagói árverésen az az olimpiai fáklya, amelyet 1984-ben Bruce Jenner olimpiai bajnok tízpróbázó vitt egy szakaszon a Los Angeles-i olimpiára. Az atléta azóta már Caitlyn Jenner néven nőként él.

Jenner a nevadai Tahoe-tónál lévő szakaszon vitte a lángot. Ma a világon a leghíresebb olyan nő, aki korábban férfi volt.

A Heritage Auctions legalább 20 ezer dollár, vagyis átszámítva körülbelül 5,7 millió forintos bevételre számított a sportereklye elárverezéséből.

A fáklyát Bob Lorsch, egy Los Angeles-i filantróp vállalkozó bocsátotta árverése, aki annak idején megszervezte a Tahoe-tónál lévő szakaszon való futást és biztosította Jenner részvételét.

"A fáklya csodálatos szimbóluma annak, hogy a férfiasság és a nőiesség nem egymást kölcsönösen kizáró dolgok. A tízpróba mindig is a bizonyítás legvégső terepének számított. Jenner mindkét nemi szerepben mesteri teljesítményt nyújtott" – kommentálta az árverést a Heritage aukciósház sportárverési igazgatója, Chris Ivy.

A fáklyát egy kilétét felfedni nem kívánó közel-keleti gyűjtő vásárolta meg.

A sportárverésen heves licit folyt egy több mint 150 éves kicsiny baseballkártyáért, amely a Brooklyn Atlantics baseballcsapatát ábrázolja. A kilétét felfedni nem kívánó győztes végül több mint 179 ezer dollárrét szerezte meg a fotókártyát, amelynek értékét az aukciósház 50 ezer dollárra becsülte.

A vakcinaviták a Brexit híveit erősítik az Egyesült Királyságban

A vakcinaviták a Brexit híveit erősítik az Egyesült Királyságban

10 fokos lehűlés jön

10 fokos lehűlés jön

Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit

Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit