Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Gasztronómiai "Oscart" kap Wolfgang Puck mesterszakács
szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
A James Beard Foundation életműdíját május 7-én veheti át az ismert séf New Yorkban.
A James Beard Foundation életműdíját május 7-én veheti át az ismert séf New Yorkban. Puck korábban már többször is részesült a neves alapítvány különböző elismeréseiben: ő az egyetlen, aki kétszer is megkapta a legkiválóbb séfnek járó díjat (Most Outstanding Chef Award).
Az életműdíjra mesterszakácsként és "vendéglősként" mutatott tehetsége révén találta érdemesnek az alapítvány, valamint azért, mert Puck forradalmasította az amerikai szakácsok gondolkozását a gasztronómiáról - emelte ki Susan Ungaro, a szervezet elnöke.
Puck, akinek konyhája vegyíti a klasszikus francia technikát a szezonális és helyi különlegességekkel, a kaliforniai konyhaművészet arca lett. Az osztrák születésű férfi 1975-ben költözött Los Angelesbe, 1982-ben nyitotta meg Spago nevű éttermét, mind a mai napig erről ismerik a legjobban. Manapság már húsz étterme van az Egyesült Államokban.