szerző:
Dömötör Tamás

A magyar bírói különítmény egészen addig hibátlan munkát végzett, amíg Devic nem lőtt egy gólt. Azt viszont egyszerűen nem vették észre, és ezzel továbbjutáshoz segítették az angol válogatottat.

ANGLIA–UKRAJNA 1–0 (0–0)
Doneck, Donbasz Arena,Vezette: Kassai(magyar)

ANGLIA: Hart – G. Johnson, Terry, Lescott, A. Cole – Milner (Walcott, 70.), Gerrard, Parker, A. Young – Rooney (Oxlade-Chamberlain, 87.) – Welbeck (Carroll, 82). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
Kispad: Green, Butland (kapusok), M. Kelly, Baines, Ph. Jones, Jagielka, Downing, Defoe, Henderson

UKRAJNA: Pjatov – Huszjev, Hacseridi, Rakickij, Szelin – Timoscsuk – Jarmolenko, Harmas (Nazarenko, 78.), Konopljanka – Milevszkij (Butko, 77.), Devics (Sevcsenko, 70.). Szövetségi kapitány: Oleh Blohin
Kispad: Koval, Horjajinov (kapusok), Kucser, Sevcsuk, Mihalik, Alijev, Rotany, Szeleznyov, Voronyin

Gólszerző: Rooney (48.)

Borzasztóan igazságtalan eredmény született a D-csoport mai meccsén, ahol az ukrán csapat vereséggel búcsúzott az Európa-bajnokságtól. Még nagyobb baj, hogy egy olyan angol csapat került a legjobb nyolc közé, akiket gyötrelem nézni, és még akkor sem szurkolnék nekik, ha angol lennék. Így, hogy nem vagyok, csak remélem, hogy a következő meccs után nyomuk sem marad, és hazamennek ők is, Rooneyval, Hodgsonnal, és a fantáziátlan, focigyilkos játékukkal együtt.

A meccs első részében sokkal jobb volt a hazai csapat, az első angol kapura lövés a huszonkilencedik percre esett, addig már volt nyolc ukrán próbálkozás. Igaz, igazán veszélyes csak egy volt, Timoscsuk erős lövése pár centivel ment csak fölé, igaz Hart kapus rajta volt.

Mezőnyben is jobbak voltak az ukránok, az angolok ölték a focit, mintha csak egy döntetlent akarnának kihúzni, semmiféle támadást nem vezettek az első félidőben. Volt három szögletük, és ennyi. Ha Blohin csapata potosabb vagy rámenősebb, könnyen előnyt szerezhetett volna.

A második félidő a lehető legrosszabban kezdődött a semleges nézők számára (az ukrán drukkereknek meg még rosszabb volt), Anglia talált egy potyagólt, tényleg a semmiből. Rooney-t, a gólszerzőt egy dolog dicséri: hogy pont ott volt a kapu előtt, és elfogadta az ajándékot. Gerrard adott be jobbról egy szöglet után kitett labdát, az meg elpattogott az ukrán kapu előtt, a középcsatár fejéig. Legjobban ő lepődött meg, hogy eljutott hozzá a labda, de ez nem zavarta, hogy hatvan centiről befejelje csapata vezető gólját.

©

Ezután lettek főszereplők a magyarok, egyszerűen ezen a szinten nem lehet ennyire „benézni” egy lövést, egyértelmű góltól fosztották meg a hazai csapatot a játékvezetők. Érthetetlen, mert a gólbíró két méterre állt a kaputól, látnia kellett volna, hogy gólt lőtt Devic.

Ez az akció nem a meccs végén volt, hanem a második félidő derekán, úgyhogy bármi lehetett volna még, ha egyenlítenek az ukránok.

Így meg szépen csendesen meghaltak, az angol csapat mindent elkövetett, hogy lassítsa az amúgy sem gyors ritmust, azaz a meccs vége nagyon gyenge színvonalú volt. Egyedül Blohin mester dühöngött, először lekiabálta a norvég tartalék játékvezető homloklebenyét, majd a végső sípszóig üvöltözött a pálya szélén. Teljes joggal, mert csapata ezen a meccsen nem érdemelt vereséget, mégis kikaptak, ezzel pedig befejezték szereplésüket az Európa-bajnokságon.

©

Anglia jutott tovább. Nincs igazság. Vagy eljön majd, de akkor jaj a briteknek.

A svéd-francia meccsről itt olvashat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
164 millió forintot érő hamis cipőket talált a NAV

164 millió forintot érő hamis cipőket talált a NAV

Birodalmi pompa fogadta Orbánt Kazahsztánban

Birodalmi pompa fogadta Orbánt Kazahsztánban

Orwell legjobb tanítványa – az orosz törvényhozó szerint minél több a tiltás, annál nagyobb a szabadság

Orwell legjobb tanítványa – az orosz törvényhozó szerint minél több a tiltás, annál nagyobb a szabadság

Felajánlotta fizetését a Haladás kapusa a Srí Lanka-i áldozatoknak és családjaiknak

Felajánlotta fizetését a Haladás kapusa a Srí Lanka-i áldozatoknak és családjaiknak

Akár kupak is készülhet a használt pelenkákból

Akár kupak is készülhet a használt pelenkákból

Kétszer annyi ideig gürizhet egy fővárosi fiatal egy lakásért, mint egy észak-magyarországi

Kétszer annyi ideig gürizhet egy fővárosi fiatal egy lakásért, mint egy észak-magyarországi