szerző:
hvg.hu/MTI

Edzőket, ügynököket, játékvezetőket, egykori ügyvédeket, könyvelőket és újságírókat is kihallgattak.

Korrupció miatt folyik nyomozás több belga futballklubnál is – jelentette be szerdán a szövetségi ügyészség Brüsszelben. Az üggyel kapcsolatban eddig összesen 57 rendőrségi akciót hajtottak végre, 44-et Belgiumban, a többit Cipruson, Franciaországban, Luxemburgban, Macedóniában, Montenegróban és Szerbiában.

A nyomozás már több mint egy éve folyik, a vizsgálat során a hatóságok "gyanús pénzügyi műveleteket" azonosítottak, illetve "mérkőzések lehetséges manipulálására" utaló jeleket találtak a tavalyi szezonban. Többekkel szemben pénzmosás, korrupció, illetve bűnszervezetben való részvétel gyanúja merült fel.

Az RTBF belga közszolgálati csatorna arról számolt be, hogy a horvát Ivan Lekót, a Club Brugge edzőjét is kihallgatták, ahogy számos más csapat, köztük az RSC Anderlecht, a Standard Liege és a KRC Genk több volt és jelenlegi munkatársát, továbbá ügynököket, játékvezetőket, egykori ügyvédeket, könyvelőket és újságírókat is.

A vádhatóság szerint sokakat kihallgattak és őrizetbe vettek, előzetes letartóztatásukról később dönt majd az illetékes bíróság. A botrány mindössze három hónappal azután robbant ki, hogy a belga válogatott bronzérmes lett az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Egri bundaügy: megkezdődött a per, 24 vádlott van és egy titokzatos ázsiai fogadó

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon tárgyalják az Eger egykori labdarúgóihoz köthető bundaügyet. Egy férfit és 23 társát egyebek mellett vesztegetéssel vádolják, 13 meccset manipulálhattak. Van egy titokzatos ázsiai személy, aki az elsőrendű vádlott megbízásából megtette a fogadásokat, őt a nyomozók nem tudták azonosítani.

Régi androidos mobilja van? Akkor van egy nagyon rossz hírünk

Régi androidos mobilja van? Akkor van egy nagyon rossz hírünk

Brazília kivonul az ENSZ globális migrációs csomagjából

Brazília kivonul az ENSZ globális migrációs csomagjából

Oroszország már a világ második legnagyobb fegyvergyártója

Oroszország már a világ második legnagyobb fegyvergyártója

Álmodik a nyomor, a szupergazdagok mindig kibújnak az adóprés alól

Álmodik a nyomor, a szupergazdagok mindig kibújnak az adóprés alól

MTA-botrány: Palkovics nem érzékelte a robbanásveszélyt

MTA-botrány: Palkovics nem érzékelte a robbanásveszélyt

23-an fagytak halálra eddig ezen a télen

23-an fagytak halálra eddig ezen a télen