szerző:
hvg.hu

28-25-re kapott ki a csapat.

28-25-re kikapott első meccsén a magyar női kézilabda-válogatott a legutóbb ezüstérmes Hollandiától a franciaországi Európa-bajnokságon.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány a vereség ellenére azt mondta, büszke a játékosaira. "A torna egyik esélyesével játszottunk, és ellenfelünk jobban jött ki a fontos helyzetekből. A vereség miatt csalódottságot érzek, de mennünk kell tovább. A lányokra viszont nagyon büszke vagyok, mert a lehető legjobb teljesítményt nyújtották" - nyilatkozta a lefújás után a dán edző.

A magyar együttes az első félidőben három góllal is vezetett, a szünetben 11-11, majd az ötvenedik percben 22-22 volt az állás, de ekkor a hollandok több mint egy percig kettős emberelőnyben kézilabdázhattak, és egy 5-0-s sorozattal eldöntötték a meccset.

Kovacsics Anikó csapatkapitány azt mondta, a világ egyik legjobb csapatával szemben sokáig azt játszották, amit terveztek, és a második félidő közepéig jól összpontosítottak. "Akkor sajnos könnyű gólokat engedtünk az ellenfelünknek, illetve védekezésben már nem lépegettünk ki az emberekre, visszahúzódtunk hat méterre. Továbbra is van esélyünk a továbbjutásra, ezért a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk" - mondta a Ferencváros irányítója, aki hat lövésből három gólt szerzett.

Tóth Gabriella közölte, volt esélyük a győzelemre, sokáig tartották a lépést ellenfelükkel, de végül nem jártak sikerrel, ezért mindenki csalódott. "Talán egy kicsi fáradtság is volt rajtunk. Amiket megbeszéltünk, a hajrában már nem igazán tudtuk megvalósítani. Alaposan felkészültünk rájuk, de sajnos lankadt a figyelmünk. Védekezésben és támadásban is találhatunk jót és rosszat, a hibákat a következő meccsig ki kell javítanunk, hogy győzni tudjunk" - mondta az Érd irányítója, aki mindkét lövését gólra váltotta.

A hollandok szövetségi kapitánya, Helle Thomsen úgy fogalmazott, nagyon nehéz volt a mérkőzés, mert a magyar válogatottnak remek edzője és kiváló játékosai vannak. "Nagyon jó második félidőt produkáltunk, a magyaroknak viszont nem sikerült jól a szünet utáni időszak, így értékes két pontot szereztünk" - összegzett.

Lois Abbingh felidézte, hogy nem kezdtek jól, mert az első meccsek mindig egy kicsit nehezebbek, és eleinte megérezték két beállójuk, Yvette Broch és Danick Snelder hiányát, de végül kiváló kapusteljesítményüknek köszönhetően győzni tudtak.

A magyar válogatott hétfőn 18 órától Horvátország ellen folytatja szereplését az Európa-bajnokság csoportkörében, majd szerdán 21 órától Spanyolországgal játszik. A négyesből az első három jut tovább a középdöntőbe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
400 embert küld el és fizetést emel a Magyar Telekom

400 embert küld el és fizetést emel a Magyar Telekom

Egyre több helyen lesznek tüntetések az országban a túlóratörvény ellen

Egyre több helyen lesznek tüntetések az országban a túlóratörvény ellen

Viszlát, kocka terepjáró: 700 lóerővel búcsúzik az előző Mercedes G-osztály

Viszlát, kocka terepjáró: 700 lóerővel búcsúzik az előző Mercedes G-osztály

Szánkókat loptak a tüntetők a Kossuth térről

Szánkókat loptak a tüntetők a Kossuth térről

Kedves szülők, nem jól csinálják! Sokan félreértik, miről kéne beszélgetni a gyerekkel

Kedves szülők, nem jól csinálják! Sokan félreértik, miről kéne beszélgetni a gyerekkel

Tüntetések: a mentők is felkészülnek az estére

Tüntetések: a mentők is felkészülnek az estére