szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szobrot állítanak Kocsis Sándornak, az Aranycsapat olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes csatárának Budapesten idén – jelentette be a fővárosi közgyűlés döntését Tarlós István.

A főpolgármester Barcelonában, a futballista születésének 90. évfordulója alkalmából a királyi palotában rendezett ünnepség előtt közölte a hírt.

Tarlós István az MTI-nek felidézte: azok közé tartozik, akik még láthatták Magyarországon futballozni Kocsis Sándort, aki gyerekkorában kedvenc játékosa volt. "Mindene volt a játék, nem reklamált, nem szimulált, csodálatos emlékei vannak a korosztályomnak róla" – magyarázta. Azt is hozzátette: igyekszik megköszönni a barcelonaiaknak és az egész városnak, hogy otthon adott Kocsisnak és még két magyar világhírességnek, Kubala Lászlónak és Czibor Zoltánnak.

Mivel Kocsis eredetileg a Ferencváros játékosa volt, a Groupama Aréna szomszédságában helyezik el emlékművet.

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, támogassatok bennünket! Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk számotokra!
hvg.hu Sport

Meghalt Tóth II. József, az Aranycsapat tagja

Tóth II. az Aranycsapat tagjaként 1954-ben gólt lőtt az angolok ellen 7-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen, majd a világbajnokságon az NSZK elleni 8-3-as mérkőzésen is. 88 éves volt.