szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyik magyar tanítványát kitette, az olasz úszója magától hagyta ott.

Néhány napja az SzPress hírszolgálat írta meg, hogy kitette csapatából Shane Tusup egyik magyar tanítványát, Földházi Dávidot, mert elégedetlen volt a hozzáállásával. A Blikk pedig szombaton azt adta hírül, hogy az edző egyből két tanítványát vesztette el, mert Földházit az olasz Ilaria Cusinato követte.

Tusupról szeptemberben derült ki, hogy – ellentétben azzal, amit korábban kommunikált – nem profi golfozó lesz, hanem visszatér az úszáshoz. Bujdosó Zsomborral és Cusinatóval kezdett együtt dolgozni, utóbbival közösen nem kisebb célt tűztek ki, minthogy az olasz a jövő évi tokiói olimpián legyőzze Tusup volt feleségét és tanítványát, Hosszú Katinkát.

Később csatlakozott hozzájuk Földházi, majd Szilágyi Liliána is, a napokban pedig egy lengyel úszó, Wojciech Wojdak érkezését jelentette be.

Szombat délután azonban kénytelen volt megerősíteni Tusup, hogy a csapatának a jelenlegi formájában vége. "Sajnos meg kellett kérnünk Földházi Dávidot, hogy távozzon a csapatból. A tagok közös döntése volt ez, mert Dáviddal komoly problémák adódtak, megszegte a csapat szabályait, és nem hagyhattuk, hogy a viselkedése befolyásolja céljainkat" – magyarázta az edző a YouTube-csatornájára feltöltött videóban.

Cusinatóról azt mondta, ha vissza akar térni, számára nyitva van az ajtó. "Ám egy olyan ponthoz értünk, amikor időt kell szánnia arra, hogy kitalálja, merre szeretne továbbhaladni, hogy mi a fő célja és mennyire elkötelezett amellett."

Megjegyezte Tusup, hogy a csapat várja vissza az olaszt, de csak akkor, ha pozitív lesz a hozzáállása, amellyel a többieket is motiválni tudja. "Pontosan tudjuk, hogy hova tart a csapat, ismerjük a célokat. Ezek nem kis célok, nehéz elérni őket, és az egész csapatnak egységesen kell dolgoznia, hogy sikeresek lehessünk" – fűzte hozzá Shane Tusup.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában

Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában

Most az amerikaiak értek el azeri-örmény tűzszünetet Karabahban

Most az amerikaiak értek el azeri-örmény tűzszünetet Karabahban

A tanárgyilkos iszlamistát dicsőitő csecsen fiatalt vettek őrizetbe Franciaországban

A tanárgyilkos iszlamistát dicsőitő csecsen fiatalt vettek őrizetbe Franciaországban