szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Otthagyta a Hertha BSC vezetőedzői posztját Jürgen Klinsmann, aki mindössze tíz hétig irányította a német Bundesligában érdekelt futballcsapatot. A tréner novemberben vette át a feladatot Ante Covictól, aki előtt Dárdai Pál volt a berliniek edzője. Őt kérdezte most a Nemzeti Sport arról, mit gondol Klinsmann távozásáról, és van-e esély a visszatérésére.

Dárdai Pál azt mondta, meglepte a német tréner bejelentése. „Hogy valójában mi történt, csak kevesen tudhatják. Én nem tartozom közéjük. Innen-onnan hallok ezt-azt, de még a véleményem sem mérvadó ebben az ügyben. A szomszédnak sem szólok át, hogyan nyírja a füvet…” – magyarázta a lapnak.

A magyar szakember 2015 februárjától a tavalyi szezon végéig volt a Hertha vezetőedzője, azután szabadságra ment. A nyáron tér majd vissza a klubhoz, de nem a nagy csapathoz: a U17-es játékosok felkészítését veszi át. Azt mondja, nem keresték, szóba sem került, hogy visszaüljön a kispadra Klinsmann távozása után. „Addig élem a hétköznapi emberek életét – nem úgy, mint az elmúlt húsz évben. Természetesen figyelemmel követem az eseményeket, kimegyek az utánpótláscsapatok meccseire, időnként az edzéseire is, egyelőre ennyi a kapcsolatom a Herthával, nem több.”

Csupán néhány hétig tartott Klinsmann kalandja a Herthánál

Tíz hétig bírta a berlini együttes új vezetőedzője. Már megvan az utód.

Arról, hogy a Hertha a téli átigazolási időszakban 78 millió eurót költött játékosokra, ám amikor ő volt a tréner, ekkora összegek elköltéséről nem is álmodhatott, azt mondta, sohasem szeretett azzal foglalkozni, mi lett volna, ha. „Én hosszú ideig, négy és fél évig álltam a csapat élén, az utolsóért talán már kár is volt. Mindenesetre abban az időszakban felépítettünk valamit, amire büszkék lehetünk. A Hertha nimbusza sokat erősödött, vonzó lett a klub, sokan akartak hozzánk igazolni, jóval kisebb büdzséből gazdálkodva kétszer végeztünk nemzetközi kupaszereplést érő helyen. Berlinben szerettek minket, de az idegenbeli meccseken is éreztük, kivívtuk mások szimpátiáját. Ez a fejezet lezárult, ami pedig a jelent illeti, nincs okom panaszkodni. Ha nem csinálok butaságot, némi túlzással nyugdíjas állásom van a klubnál.”

A Hertha előnye jelenleg 6 pont a már osztályozót érő helyen álló Düsseldorf előtt, szombaton pedig a Paderbornnal mérkőzik. Megkérdezték Dárdait, mi lesz akkor, ha a berliniek szombaton kikapnak a sereghajtótól, számít arra, hogy esetleg visszahívják? „Induljunk ki abból, hogy nyer a Hertha, és akkor mindenkinek nyugodt hétvégéje lesz.”

A Hertha vezetőedzője Klinsmann távozása után a korábbi másodedző, Alexander Nouri lett, és visszatért a csapathoz Petry Zsolt is kapusedzőként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!