szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az önkormányzat már el is különített a Tiszavirág Sportuszoda működtetésére 400 millió forintot.

Elkészült Szeged fedett sportuszodája, a nagyjából 16 milliárd forintból felépített létesítményt a Modern Városok Programból finanszírozták.

Botka László (Összefogás Szegedért) polgármester a Tiszavirág Sportuszoda névre hallgató létesítmény keddi sajtóbejárásán elmondta: lezárult az ország egyik legmodernebb és legszebb uszodájának műszaki átadása, a létesítmény megkapta a használatba vételi engedélyt is. Az uszodát egy-két héten belül birtokba vehetik a sportolók.

A létesítményt az önkormányzat cége, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemelteti, ehhez a város idei költségvetésében 400 millió forint támogatást biztosít – közölte Botka. Az uszoda jelenleg nem fogadhat vendégeket a járványügyi korlátozások miatt.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bejelentette, hogy az új sportuszodában február 20-án a magyar és a szerb férfi vízilabda-válogatott játszik mérkőzést. A megelőző héten a két csapat Szegeden edzőtáborozik. Bár a meccset most csak a televízión keresztül láthatja a közönség, a szövetség tervei szerint az uszoda egy újabb rangos összecsapásnak ad majd helyet akkor, amikor már nézők is lehetnek a lelátókon.

A 13,3 ezer négyzetméter nettó alapterületű uszodában egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence található, amely egy mozgatható válaszfallal 25 méteres 2×10 sávosra osztható. A versenyeket 1169 fős lelátóról figyelhetik majd a nézők.

A medencecsarnok természetes megvilágítású, sötétíthető, és tévéközvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítettek benne. A versenymedence mellett egy 1,8 méter mély 25×15 méteres bemelegítőmedence és egy 0,9 méter mély 20×12,5 méteres tanmedence, illetve egy külső-belső lazítómedence is az uszoda része.

Az épületben kondicionálótermek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiségek, büfék és egy wellness részleg is megtalálható. A beruházás kivitelezője a West Hungária Bau Kft. és a Dél-Konstrukt Zrt. volt.

Itt megnézheti a 16 milliárdos uszodát, milyen lett:

Elkészült a Tiszavirág Sportuszoda

szeged.hu - Rólunk, nekünk, velünk, értünk...

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb milliárdos építkezne a Balatonnál

Újabb milliárdos építkezne a Balatonnál

95 milliárd dollárt hozott egy ír testvérpár hétsornyi kódja

95 milliárd dollárt hozott egy ír testvérpár hétsornyi kódja

New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét

New York Times: Putyin mentse meg Navalnij életét