Karafiáth Orsolya
Szerzőnk

Karafiáth Orsolya

Karafiáth Orsolya hvg360

Az én hetem: Karafiáth Orsolya "nagymagyar" akart lenni, de lepisszegték

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Karafiáth Orsolyának a következő szavakból kellett ihletet merítenie: nagymagyar, szétbeszélés, diplomata-útlevél, tankönyvi, összefogás.

Karafiáth Orsolya hvg360

Az én hetem: Karafiáth Orsolyában felrémlik, hogy a karantén örök

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Karafiáth Orsolyának a következő szavakból kellett ihletet merítenie: teljhatalom, trollkodás, kvótaítélet, óriáscsomag, taps.

Karafiáth Orsolya hvg360

Az én hetem: Karafiáth Orsolya a szerencsétlen kesztyűpáriákról

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Karafiáth Orsolyának a következő szavakból kellett ihletet merítenie: piaristák, áruhiány, kimaradók, hűtés, sírni.

Karafiáth Orsolya hvg360

Az én hetem: Karafiáth Orsolya írni ment, tűzzáporban találta magát

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Karafiáth Orsolyának a következő szavakból kellett ihletet merítenie: katonadal, petárdaháború, bozóttűz, légicsapás, ítélet.

Karafiáth Orsolya hvg360

Az én hetem: Karafiáth Orsolya ráparázott

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Karafiáth Orsolyának a következő szavakból kellett ihletet merítenie: stadion, Emmy, roller, ügynök, medve.

Karafiáth Orsolya hvg360

Az én hetem: Karafiáth Orsolya gatyameséje

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Karafiáth Orsolyának a következő szavakból kellett ihletet merítenie: táblacsata, zavar, kiűzetés, gatya, kvantumfölény.

Karafiáth Orsolya hvg360

Az én hetem: Karafiáth Orsolya és a Mágus kacaja

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Karafiáth Orsolyának a következő szavakból kellett ihletet merítenie: árfolyam, dróntámadás, kamujelölt, klímapara, Rammstein.

Karafiáth Orsolya Vélemény

Karafiáth Orsolya: Történet arról, hogy te is lehetnél

A Van esély alapítvány jóvoltából tíz fedél nélkül élő ember kapott egy lehetőséget – mindenki azt, amire szüksége volt az újrakezdéshez, és valóban újra tudták indítani az életüket. A hajléktalanság mögött valódi emberek valódi élettörténetei állnak, és rajtunk is múlik, hogy a történetek miként folytatódnak.

Karafiáth Orsolya Nyüzsi

Karafiáth Orsolya: Történet, sarokban álláshoz

Másfél órán keresztül megkötözve kellett ülnie és ennie egy három és fél éves kisfiúnak egy Bács-Kiskun megyei óvodában a szülők szerint. Az óvónő azt mondja, csak két percre kötözték meg a gyermeket egy fonallal. Az ügyészség szerint ugyanis egy gyereket megkötözni nem bűncselekmény, csak "nevelési hiba." - Tárcasorozatunk legújabb darabjából kiderül, hogy Karafiáth Orsolya ezt nem így gondolja: a költőnő saját történetén keresztül meséli a gyermekbántalmazás rövid és hosszútávú pusztító hatásait.