szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Tagadhatatlan, hogy a Word helyi menüje hasznos opciókat rejt, bizonyára nem véletlen, hogy...

Tagadhatatlan, hogy a Word helyi menüje hasznos opciókat rejt, bizonyára nem véletlen, hogy a redmondi fejlesztők éppen ezeket a parancsokat helyezték ide. No de ahány ház, annyi szokás, s biztos sokan vannak, akiket ha megkérdeztek volna, további menüpontokat is javasoltak volna, elsősorban persze olyanokat, amelyeket gyakran használnak szövegszerkesztés közben. Nos, tessék úgy venni, mintha ez a kérdezés megtörtént volna, ugyanis a Word lehetőséget kínál arra, hogy ki-ki azzal bővítse a helyi menüt, amivel csak akarja.
Ehhez nyissunk meg egy Word dokumentumot. A felső menüsorból válasszuk az Eszközök/Testreszabás opciót. Kattintsunk az Eszköztárak fülre, majd az Eszköztárak felirat alatt keressük meg a Helyi menük pontot.

Az Eszköztárak listájából a Helyi menük pontot kell választanunk

Megjelenik balra egy kis ablak, három kategóriával: Szöveg/Adattábla/Rajz. Minket természetesen a szöveg érdekel, úgyhogy kattintsunk erre, majd a legördülő listából válasszuk a Szöveg feliratot.
Menjünk most vissza a Testreszabás/Eszköztárak ablakhoz, kattintsunk a Parancsok fülre, majd a Kategóriák listából válasszuk ki azt a kategóriát, amelyhez az általunk preferált parancs tartozik. Ha megtaláltuk jobbra a parancsot (esetünkben ez a Nyelv megadása), akkor fogjuk meg lenyomva tartott bal egérgombbal és húzzuk át a helyi menü ablakába. 

A Nyelv megadása eddig nem szerepelt a Word helyi menüjének parancsai között

Kattintsunk ezután a Testreszabás ablak Bezárás gombjára. Ettől a pillanattól kezdve megváltozott a Word helyi menüje, pontosabban egy általunk kedvelt paranccsal bővült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Word-gyorsító tippcsokor

Villámgyors váltás a nyitott Word ablakok közöttAki többféle dokumentummal...

Ez az óra folyamatosan méri, hogy van-e láza

Ez az óra folyamatosan méri, hogy van-e láza

Új gomb kerül a Windows 10-be, az újraindításkor lehet hasznos

Új gomb kerül a Windows 10-be, az újraindításkor lehet hasznos

Sokadszorra költöznek, most Aranyparádén vitték a fáraókat új múzeumukba

Sokadszorra költöznek, most Aranyparádén vitték a fáraókat új múzeumukba