szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

USB SafeguardAz USB Safeguardot kifejezetten hordozható memóriamodulok titkosítására tervezték.

USB Safeguard
Az USB Safeguardot kifejezetten hordozható memóriamodulok titkosítására tervezték. Ez első ránézésre is szembetűnő, hiszen a program felülete egy USB-s memóriát formáz, és az ikonja is erre hajaz.
A használata igazán egyszerű: felmásoljuk USB-s eszközünkre, elindítjuk, megadunk egy jelszót (és persze megjegyezzük, mit adtunk meg, ha jót akarunk, bár a program előzékenyek felajánlja, hogy lementi egy TXT fájlba, de hát ugye…), majd egyszerű fogd és dobd művelettel a megjelenő listába szórjuk a titkosítani kívánt fájlokat az USB kulcsról.
A titkosítás után az eredeti állományokat a program alapértelmezésben visszaállíthatatlanul törli (ezt megtilthatjuk neki, de a gyakorlatban ez így logikus).
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

KeePass
A KeePass ingyenes verziója immár az 1.17-es verziónál tart. Jó hír, hogy még mindig ingyenes (igaz, a professional verzió már fizetős), és még mindig az egyik legjobb jelszómenedzser szoftver. A szoftver teljesen hordozható, azaz nem kell telepíteni, akár egy USB kulcson is magunkkal vihetjük, és telepítés nélkül fut bármilyen windowsos gépen. Pár éve az 1.*-os ingyenes verzióknak még voltak gyerekbetegségei (néhány gépen el sem indult), az 1.1-es verzióval azonban már igazi remek kis freeware szoftverré nőtte ki magát.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Hotkey Resolution Changer
HRC, azaz a Hotkey Resolution Changer egy telepítés nélkül futtatható, aprócska windowsos segédprogram, amely mindössze egyetlen funkciót valósít meg, de azt szinte tökéletesen: segítségével egyetlen mozdulattal válthatunk a különféle képernyőfelbontások között.
Elindítása után a program „leül” a Tálca óra melletti részére, és várja az utasításainkat. A kis monitor ikonra kattintva beállíthatjuk, hogy mely felbontásokat milyen billentyűkombinációval szeretnénk elérni. Összesen 9 különböző felbontást képes kezelni, ezeket tetszésünk szerint válogathatjuk össze, és természetesen a pixelek száma mellett a színmélységet is megadhatjuk.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

MP3MyMP3
Az MP3MyMP3 nevű ingyenes program szlogenje: ha hallani tudod, fel is veheted. Repertoárja sokrétű: rögzíteni lehet az internetes rádiók műsorát (MP3 vagy .wav formátumban), de rippelni képes bármilyen más forrásból származó zenét. A program letöltése után a szokott módon, azaz az .exe fájlra kattintva telepíthetjük (ne feledjük el elfogadni a licencfeltételeket), illetve még az indítása előtt válaszolnunk kell néhány kérdésre. Igaz, ezek angolul vannak, de a válaszokat az előre megadott lehetőségekből kell kiválasztani, és senki sem fogja ellenőrizni, hogy valóban megfelelő válaszokat adtunk.
Ha elkészültünk, azonnal birtokba vehetjük a programot. Még egy fontos beállításról azonban gondoskodnunk kell: ha internetes adók zenéjét szeretnénk rögzíteni, akkor az Input mező mellett a StereoMix-et kell bejelölnünk.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

Iconized Bookmarks Popup
Manapság szinte nem is találunk olyan weboldalt, amely ne használna úgynevezett favicont, azaz egy kis képecskét (mondjuk az oldal logóját, vagy rá jellemző egyéb grafikát), amely megjelenik a címsorban az URL cím előtt. Sőt, ezeket a „faviconokat” viszontlátjuk a könyvjelzősávon is, az oldal neve mellett.
Tulajdonképpen egy ilyen jól eltalált képecske segítségével gond nélkül ráismerünk bármelyik, általunk sokat látogatott oldalra.
Ezt használja ki az Iconized Bookmarks Popup kiegészítő, amely a telepítés után a Chrome címsora mellett helyez el egy gombot. Erre kattintva egy apró felugró ablakban láthatjuk kedvenc oldalaink ikonjait, és bármelyikükre kattintva, megnyithatjuk a hozzá tartozó oldalt.
Cikk a programról >>>
Letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bemondta Zuckerberg: 2021-ben jön a Facebook első kiterjesztett valóság-szemüvege

Bemondta Zuckerberg: 2021-ben jön a Facebook első kiterjesztett valóság-szemüvege

Norvég csapaton kell túljutnia a Fradinak a BL-ért

Norvég csapaton kell túljutnia a Fradinak a BL-ért

Jude Law hatodszor is apa lett

Jude Law hatodszor is apa lett