szerző:
hvg.hu

Ma már nem is olyan ritka, hogy lecseréljük megunt okostelefonunkat, táblagépünket egy újabb modellre. De mi legyen a régivel? Nem is hinnénk, hogy mennyi mindenre felhasználhatjuk.

Ma már szinte mindenki okostelefonnal szaladgál, tabletet is használ, hiszen – néhány kivételtől eltekintve – ezek ma már nem luxuscikkek. A gyártók is folyamatosan bocsátják ki az újabb és újabb modelleket, a felhasználók pedig újabbra, jobbra vágynak (és vesznek is ilyeneket), szóval vannak már második (sőt olykor harmadik) telefonok, táblagépek is egy-egy családban.

De mi legyen a sorsuk ezeknek? Természetesen eladhatjuk őket, odaajándékozhatjuk családtagjainknak is, viszont ha PC-vel dolgozunk, remek segédeszköz lehet belőlük, amely javíthatja munkánk hatékonyságát – mutat rá a PC World cikke.

Második monitorként használhatjuk például megunt tabletünket – ehhez már egy 7”-es eszköz is megfelelő. Miközben a PC-nken dolgozunk, fél szemmel ezt a monitort figyelhetjük, jött-e új mailünk, vagy történt-e valami fontos kedvenc közösségi oldalunkon. Ha fotókkal, videókkal vagy zenével dolgozunk, különféle segédeszközöket is tehetünk második képernyőnkre. A PC World ehhez az Air Display nevű appot ajánlja, ennek van iOS-es és androidos változata is.

©

Magánfelhővé is alakíthatjuk telefonunkat, táblagépünket, különféle állományokat tárolhatunk rajtuk, különösen ha microSD kártyával bővíthető eszközről van szó. Az androidos készülékeknél csak össze kell kötnünk a PC-nkkel az eszközt, hogy ide-oda másolgassuk a fájlokat, ahhoz pedig, hogy hogyan használhatjuk külső merevlemezként iOS-es készülékünket, itt adtunk egy jó tippet.

A tabletre vagy telefonra telepített alkalmazásnak köszönhetően egyszerű kalkulátorként is bevethetjük az eszközünket, jóval egyszerűbb használni, mint folyamatosan előhívni a Windows beépített számológépét. Dokumentumszkennerként is beválhatnak a régebbi okostelefonok, tabletek – ehhez itt ajánlottunk egy ügyes alkalmazást.

Akár teljes értékű irányítóközpont is váhat táblagépünkből: gyorsabban indíthatjuk az alkalmazásokat, futtathatjuk a parancsokat, mintha az egérgombbal kattintgatnánk. Ebben az Actions nevű iOS-es app segíthet, amely lehetővé teszi, hogy gombokat készítsünk szinte minden PC-s aktivitáshoz. Androidra a Unified Remote prémium változatának letöltését ajánlja a PC World.

©

Akkor is jól jöhet egy kiselejtezett okostelefon (tablet), ah egy régebbi, korlátozott teljesítményű PC-n dolgozunk. Ilyenkor a mobileszközön bonyolíthatjuk a Skype-hívásokat, futtathatjuk a Google Hangoutsot és más videochat szolgáltatást. Érdemes lesz egy olcsó állványt is beszerezni, és arra tenni a frontoldali kamerával rendelkező mobileszközt.

A tartalék okostelefon vagy táblagép akár érintőképernyős egérként is kiszolgálhatja PC-nket. Ehhez csak egy megfelelő app kell (például a Mobile Mouse iOS-re vagy a RemoteDroid Androidra), valamint wifi.

©

Végül, bár nem a PC-hez kapcsolódik, remekül beválhat használaton kívüli okostelefonunk, tabletünk biztonsági kameraként is – ennek részleteiről itt olvashatnak.

Ha ezt hasznosnak találta, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Szolgálatba állnak a magyar nem mentőhelikopter mentőhelikopterek

Szolgálatba állnak a magyar nem mentőhelikopter mentőhelikopterek

Nyitva hagyta a kocsiajtót, mire visszaért, egy koala mászott a hátsó ülésre – videó

Nyitva hagyta a kocsiajtót, mire visszaért, egy koala mászott a hátsó ülésre – videó

Kínos dolog derült ki a Nokia telefonokról

Kínos dolog derült ki a Nokia telefonokról

Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke ül be Hegedűs Lórántné megüresedő parlamenti székébe

Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke ül be Hegedűs Lórántné megüresedő parlamenti székébe

Pénzt kaphatnak diákok, hogy megnézhessék Ferenc pápát Csíksomlyón

Pénzt kaphatnak diákok, hogy megnézhessék Ferenc pápát Csíksomlyón

Iszonyú sok amputációt végeznek Magyarországon

Iszonyú sok amputációt végeznek Magyarországon