szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legújabb statisztikák szerint tömegesen hagyják el a felhasználók a redmondiak böngészőit.

Exodusként jellemzi a PC World azt, ami a Net Application legújabb adataiból kiderül, nevezetesen hogy októberben 40 millió felhasználó szakított a Microsoft böngészőivel, hogy áttérjen valami másra. Éves szinten még kevésbé lehet tetszetős (a Microsoft számára) a kép: 331 millióan nem kérnek az Internet Explorerből és az Edge-ből.

A két böngésző kombinált részesedése 28,39 százalék volt októberben, ez 2,3 százalékpontos esést jelent az előző hónaphoz képest. Ennél rosszabb csak májusban volt a helyzet, akkor 2,7 százalékpontos esést kellett elkönyvelni. Ami kicsit meglepő, a „szökevények” ezúttal nem csupán a Chrome-tábort erősítették, ugyanis a Firefox részesedése ugrott meg közel 2 százalékponttal, 11,14 százalékra. Mivel szeptemberben is bővíteni tudta felhasználói bázisát, a Mozilla böngészője szépen kiegyenlítette a múlt évben elszenvedett vesztséget.

©

Ha tovább folytatósik az Internet Explorer és az Edge vesszőfutása, akkor – a Computerworld számításai szerint – decemberben összességében 25 százalék alá eshet a részesedésük, jövő márciusra pedig akár 20 százalék alá is.

Mint említettük, bár korábban elsősorban a Chrome-hoz pártoltak át a felhasználók, most ez a rendszer mindössze 0,6 százalékpontot javított szeptemberhez képest, ez mintegy a harmada az átlagos bővülésének. Ezzel együtt a piacnak több mint a felét (54,99 százalék) ez a böngésző birtokolja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felfüggesztett börtönt kapott a fideszes Koncz Ferenc balesetének okozója

Felfüggesztett börtönt kapott a fideszes Koncz Ferenc balesetének okozója

Dunaferr: Az ukrán tulajdonos toborzott zsoldoscsapattal készült elfoglalni a vasművet

Dunaferr: Az ukrán tulajdonos toborzott zsoldoscsapattal készült elfoglalni a vasművet

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának