szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Huawei új felhős tárhelye lehetővé teszi, hogy a felhasználók vezeték nélkül menthessék és állíthassák vissza adataikat és beállításaikat, valamint egyszerűen szinkronizálhassák Huawei készülékeiket. Az új felhőszolgáltatás megkönnyíti az adatmegosztást és az adatok biztonságos tárolását. Utóbbival kapcsolatban sokaknak fontos lehet: az adatokat kizárólag az Európai Unión belül, európai szervereken tárolják majd.

A Huawei Mobile Cloud a gyártó EMUI nevű felhasználói felületének új verziójával debütál majd, amit elsőként a másfél hét múlva érkező Huawei Mate 10 futtat majd. De gyártó ígérete szerint hamarosan a már most a piacon lévő modellekhez is elérhető lesz a vonatkozó frissítés. A jelenlegi terv alapján úgy tűnik, hogy az EMUI 5.1 vagy újabb szoftververziós mobilok használói biztosan megkapják a tárhelyet, sőt a P10, P10 Plus, P10 lite és Nova 2 modellek tulajdonosai már nézelődhetnek is a Beállítások Felhő pontjában.

©

Megfelelő beállítás után a telefon kamerájával készített fotók és videók, képernyőképek automatikusan feltöltődnek majd a gyári felhős tárhelyre. A tartalmakat nem ezután könnyen elérhetjük majd a cloud.huawei.com weboldalról, és persze magáról a mobilról is.

A Huawei közlése szerint elérhető lesz a készülékeik közötti automatikus adatszinkronizáció is, a Huawei ID használatával gyorsan és egyszerűen lehet majd elérni a névjegyeket, a naptárt, a wifit és a jegyzeteket. És persze ezek is elérhetők lesznek webről a Cloud Web Portalon keresztül is.

A 5 GB-nyi – jövőre, pénzért már bővíthető – ingyenes online tárhelyet kínáló Huawei Mobile Cloud teljes használata kezdetben Finnországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában lesz elérhető, más országokban pedig később. Magyarországon egyelőre csak a névjegyekhez, a wifi infóhoz és a naptárhoz használhatjuk a felhőszolgáltatást.

Az adatokat az EU adatvédelmi jogszabályainak megfelelően kizárólag az Európai Unión belül, európai szervereken tárolják majd.

Az online tárhelyszolgáltatást elsőként megkapó Mate 10-et október 16-án mutatja be a Huawei. Ha addig is megnézné, várhatóan hogy néz majd ki a telefon, a korábban előkerült infók alapján már egy videót is csináltak róla. Ígéretes.

Ha máskor is tudni szeretne az ingyenes új funkciókról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!