szerző:
hvg.hu

Az áramvonalasított Messenger Lite eddig csak androidos eszközökön működött, a Facebooknak azonban eltökélt célja, hogy iOS-re is megcsinálják. Törökországban már működik.

Két évvel ezelőtt mutatta be a Facebook a Messenger könnyített verzióját, amelyet az áramvonalasított fő apphoz hasonlóan azért készítettek el, hogy a gyengébb mobilokkal rendelkezők se maradjanak ki a közösségi érzésből, és ők is problémamentesen tudjanak kommunikálni facebookos ismerőseikkel.

A Messenger Lite eddig csak androidos készülékekre volt elérhető, az pedig nem is nagyon látszott, mikor érkezhet meg az Apple eszközeire. Néhány órája azonban történt valami, a program pedig megjelent az Appe Store felületén, igaz, letölteni kizárólag a török felhasználók tudják. Ez persze nem azt jelenti, hogy a magyarokhoz nem fog eljutni, ellenkezőleg. Mivel a program elkészült, csak idő kérdése, mikor tűnik fel az Apple hazai alkalmazásboltjának felületén.

©

Eltérő platformok lévén gyanítani lehetett, hogy némi eltérés azért mutatkozik majd a két verzió között. Az ugyanakkor minket is meglepett, hogy a Google oprendszerére kiadott változathoz képest az iOS-es feleakkora sincs, mindössze 5 megabájt. (A teljes Facebook app 140 megás.) Így nem csak gyorsan telepíthető, alig foglal valamit. Más téren egyébként valószínűleg nincs különbség: ugyanúgy kíméli az aksit, és kevesebb netet is fogyaszt, így bárki más jól járhat vele, ha telepíti.

Egyébként úgy hírlik, a főoldalhoz tartozó app lájtosabb verziója szintén megjelenik iPhone-okra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tordai Bence: Már nem elég a politikai harc

Tordai Bence: Már nem elég a politikai harc

Kocsis Máté lebunkózta az ellenzéket

Kocsis Máté lebunkózta az ellenzéket

Kormányinfó: Törvénytelen volt a Kossuth téri tüntetés

Kormányinfó: Törvénytelen volt a Kossuth téri tüntetés

Országgyűlés Hivatala: A házszabálynak megfelelően zajlott a túlóratörvényről szóló szavazás

Országgyűlés Hivatala: A házszabálynak megfelelően zajlott a túlóratörvényről szóló szavazás

Újabb egy év haladékot adna a kormány az online pénztárgépekre

Újabb egy év haladékot adna a kormány az online pénztárgépekre

Brexit: órákon belül megbuktathatják párttársai Theresa May-t

Brexit: órákon belül megbuktathatják párttársai Theresa May-t