szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pentagon alvállalkozóját ért hackertámadás miatt az amerikai védelmi minisztérium alkalmazottainak hitelkártya és más személyes adata is rossz kezekbe került.

Csak a napokban fedezte fel az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma, azaz a Pentagon, hogy egy harmadik felet ért hackertámadás során komoly adatvesztés érte őket.

Az AP jelentése szerint a támadást hónapokkal ezelőtt követhették el, a minisztérium viszont csak nemrég szerzett róla tudomást. Ennél nagyobb gond az ellopott adatok mennyisége: a támadók az eddig ismert részletek szerint 30 ezer katona és civil személyes, valamint hitelkártyaadatához jutottak hozzá, de az áldozatok száma akár több is lehet.

A hírügynökség forrásai szerint a behatolók a Pentagon egyik alvállalkozójának rendszerét hackelték meg. Ugyanakkor védett, szigorúan titkos dokumentumokhoz nem fértek hozzá.

A Pentagon egyik tisztviselője az ügynökségnek nyilatkozva azt mondta: a szervezet egyelőre információkat gyűjt a behatolásról, miközben azt is vizsgálják, ki vagy kik követhették el a hivatalosan múlt pénteken felfedezett támadást. A Pentagon nem nevezte meg, melyik cég hibázott a sok közül, amelyikkel kapcsolatban állnak.

Az amerikai hadsereg mostanság nem áll túl jól a hackerek elleni védelem terén: nemrég kiderült, hogy fegyverrendszerük egyikét mindössze 9 másodpercbe telt feltörni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

5000 hotel adatait lopta el egy hacker, mert bénázott az egyik alkalmazott

A támadás valószínűleg akkor történt, amikor a hotel által megbízott szoftverfejlesztő véletlenül elérhetővé tette a hotel adatbázisának egy részét. 130 millió szállodai vendég adatai kerültek veszélybe, amelyeket most bitcoinért cserébe árulnak a net sötét bugyraiban.

Most Romániában tűnt fel egy rejtélyes fémoszlop

Most Romániában tűnt fel egy rejtélyes fémoszlop

Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Kiszivárgott dokumentumok szerint Kína végig csalt a fertőzési statisztikáival

Kiszivárgott dokumentumok szerint Kína végig csalt a fertőzési statisztikáival