szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány felhasználónál már nézhetők a facebookos év végi összefoglaló kisfilmek, amelyek idén könyvformájú videóban jelennek meg az üzenőfalakon.

A Facebooknak már szokássá vált, hogy az év végéhez közeledve minden felhasználójának egy képes összeállítással kedveskedik: ebben olyan felvételek láthatók, amelyek valami miatt nagyon meghatározóak voltak az illető és ismerősei számára.

Idén is lesz ilyen meglepetés, a Facebook már elkezdte összeállítani őket. Néhányaknál pedig már meg is jelent, ha a hírfolyamot megnyitva egyszer csak az alábbi kép fogad valakit:

©

Illetve pontosabban videó, az ajándék ugyanis bár évkönyvben idézi fel 2018 facebookos eseményeit, a felhasználókhoz egy kicsivel több mint egyperces felvétel formájában jut el.

Egyébként nagyon látványos megoldásról van szó: a könyv minden oldalán egy-egy általunk publikált fotó tűnik fel, körülöttük valamilyen animációval, a háttérben pedig állandóan mozog valami. A felvétel azon ismerőseink profilképével zárul, akik az esztendő során a legtöbbször léptek velünk kapcsolatba a Facebookon.

©

Fontos: a videó nem automatikusan jelenik meg a hírfolyamban, először csak a profil tulajdonosa látja azt. Ha viszont megosztja, onnantól ismerősei vagy akár – beállítástól függően – mindenki megtekintheti. A felvételen látható képeket a Módosítás gombra kattintva lehet megváltoztatni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Az egyik legrugalmasabb tanulási forma, mégsem népszerű a szakirányú továbbképzés

Az egyik legrugalmasabb tanulási forma, mégsem népszerű a szakirányú továbbképzés

A tavalyi évünk a főzésről és a takarításról szólt otthon, a vasalást bezzeg hanyagoltuk (interjú)

A tavalyi évünk a főzésről és a takarításról szólt otthon, a vasalást bezzeg hanyagoltuk (interjú)