szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idei januári CES-en mutatta be az LG a feltekerhető televízió prototípusát. Az akkori koncepció jövőre kereskedelmi termékké alakulhat.

Képzeljen el egy olyan televíziót, amelyet, ha éppen nincsen rá szüksége, szépen feltekerhet, méghozzá úgy, hogy a kijelzőjének semmi baja sem lesz. Éppen egy ilyen készülék prototípusát mutatta be az LG a januári CES szakkiállításon, azonban ez akkor csak egy koncepció volt.

A legújabb hírek szerint a koncepcióból lassan valóság lesz, és 2019-ben kereskedelmi forgalomba kerülhet az LG feltekerhető OLED televíziója. A Bloomberg cikke szerint egy 65”-es készülékről van szó. A feltekerés teljesen motorizált lenne (ilyen koncepciót mutatott be egyébként az LG is), egy gombnyomás hatására, akár egy garázskapu, szépen összegöngyölödne a szupervékony kijelző, amit utána akár egy kisebb tartóba is bekerülhetne.

©
©

Ilyenkor persze mindenkit az a kérdés foglalkoztat, hogy vajon mennyibe fog kerülni ez a televízió (véleményünk szerint nem lesz olcsó). Erről egyelőre nem szól a fáma, azonban a jól értesültek szerint a jövő januári CES-re az LG már konkrét bejelentést is tartogat, azaz akkor az ár is ki fog derülni.

Egyébként az OLED tévék eladási számai a várakozások szerint 70 százalékkal fognak nőni jövőre, nagyjából 4 millióan vesznek majd ilyen készüléket. Az OLED televíziók idén az összes tévé-eladások 1,1 százalékát tették ki.

Ha máskor is tudni szeretne a legérdekesebb új tévékről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sok a kérdőjel a Kínából behozott lélegeztetőgépek körül

Sok a kérdőjel a Kínából behozott lélegeztetőgépek körül

A NATO-tagság ügye állhat a kárpátaljai magyarok vegzálása mögött

A NATO-tagság ügye állhat a kárpátaljai magyarok vegzálása mögött

Úgy tűnik, kudarccal ér véget a londoni Brexit-tárgyalás

Úgy tűnik, kudarccal ér véget a londoni Brexit-tárgyalás