szerző:
hvg.hu

Új okostelefon-sorozatot indít a Samsung, és a sor alján lévő tag, a Galaxy M10 után a Galaxy M20-ról és M30-ról szivárogtak ki részletek.

A Samsung M betűvel jelzett okostelefon-sorozatából a legtöbbet eddig a Galaxy M10-ről tudhattuk meg, most viszont információk érkeztek az erősebb tagokról, a Galaxy M20-ról és M30-ról is.

A Galaxy M20 már megkapta az FCC-jóváhagyást (FCC – az Egyesült Államok szövetségi távközlési bizottsága), sőt – a 91mobiles oldal jóvoltából – igazi fotó is kikerült róla. Ezen látható, hogy ennél a telefonnál a Samsung Infinity V kijelzőt használ majd, azaz egy kis V alakú bevágás rejti az amúgy 8 MP-es szelfikészítőt. Igen keskeny lesz felül a telefon kerete, és lesz egy LED-csík is, ami mindig fényt bocsát ki, ha oldják a készülék zárolását.

©

A Galaxy M20-nak duplakamera (13 MP + 5 MP) lesz a hátoldal bal felső sarkába, mellette lesz a vaku és az ujjlenyomat-olvasó is a hátoldalra kerül. A hátlap polikarbonátból készül, de üvegborítást kap, s ez némiképp prémium kinézetet kölcsönöz a telefonnak. A kijelző 6,13”-es lesz FHD+ felbontással, és a motorháztető alatt dolgozó Exynos 7904 lapkakészlet munkáját 3 GB-nyi RAM támogatja. A belső tárhely opcionálisan 32 vagy 64 GB lehet. Lesz a telefon alján USB port, hangszórórács és 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó is. A készülék érdekessége a bivalyerős, 5000 mAh-s akkumulátor – először tesz ilyen nagy aksit okostelefonba a Samsung. A Galaxy M20 Android 8.1 Oreóval érkezik. A dizájnja olyan lesz, mint a Galaxy M10-é, csak egy kicsit testesebb lesz annál.

Ugyancsak megkapja az 5000 mAh-s akkut a Galaxy M30. Az Infinity U megjelenítő 6,38”-es lesz, 2220 x 1080 pixeles felbontással. A telefon várhatóan triplakamerát kap (13 MP + kétszer 5 MP), a szelfikészítője pedig 16 MP-es lesz. A Galaxy M30-cal két SIM kártyát is lehet majd használni. A munkavégzésről Exynos 7885 lapkakészlet gondoskodik 4 GB-nyi RAM-mal együtt.

A Galaxy M20 és M30 az elérhető áru telefonok közé fog tartozni. Ez előbbiért nagyjából 260 dollárnak (73 ezer forintnak), míg az utóbbiért 290 dollárnak (mintegy 90 ezer forintnak) megfelelő összeget fognak kérni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Börtönbe megy a volt chicagói rendőr, aki lelőtte a fekete tinédzsert

Börtönbe megy a volt chicagói rendőr, aki lelőtte a fekete tinédzsert

Klimt-dombormű Budapesten? Nyugati szakértők szerint semmi köze a művészhez

Klimt-dombormű Budapesten? Nyugati szakértők szerint semmi köze a művészhez

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Pestises vaddisznóktól tartanak a Felvidéken

Pestises vaddisznóktól tartanak a Felvidéken

Egy cikkben próbálja cáfolni az MNB a G7 elemzését a magyar fizetések helyzetéről

Egy cikkben próbálja cáfolni az MNB a G7 elemzését a magyar fizetések helyzetéről

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt