szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem vádolható szűkmarkúsággal: több mint félmilliárd forintnak megfelelő összeget fizetett ki tavaly a Microsoft azoknak a biztonsági kutatóknak, akik sebezhetőségekre hívták fel a figyelmet. Idén még mélyebben fog a pénztárcába nyúlni a redmondi cég, és egy változásnak köszönhetően hamarabb megtörténhetnek a kifizetések.

Átalakítja hibavadász programját a Microsoft, annak érdekében, hogy a sebezhetőségeket felfedők gyorsabban és többféle fizetési lehetőség (PayPal, kriptopénz, közvetlen banki átutalás) közül választva juthassanak a megérdemelt jutalomhoz. A bug bounty program fizetés-feldolgozását ezért a világ vezető hibavadász és sebezhetőség közzétételi platformjának, a HackerOne-nak adják át.

A Microsoft megtartja a program minden egyéb részét, tehát a jelentések fogadását, a kifizetések összegének meghatározását és természetesen a hibajavítást. Külön is figyelmeztetik a biztonsági kutatókat arra, hogy ne a HackerOne-nak küldjék el hibajelentéseiket, ezzel ugyanis – a Microsoft előírásait megsértve – harmadik féllel osztanák meg a részleteket. A HackerOne kirázólag a pénzügyi lebonyolítást intézi, és nincsen köze a hibákhoz – hangsúlyozták a Microsoftnál.

A redmondi cég évről évre növeli a kifizethető jutalmakat, bár a tavaly kifizetett 2 millió dollár még mindig jóval elmarad a Google által odaítélt 3,4 millió dollártól.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamburgerektől a falig: Trump elnöksége képekben

Hamburgerektől a falig: Trump elnöksége képekben

Közel 1500 forint, ha utólag javítani akarunk egy adatot az e-matricán, de van ingyenes megoldás is

Közel 1500 forint, ha utólag javítani akarunk egy adatot az e-matricán, de van ingyenes megoldás is

Fenyegetést lát a YouTube Donald Trumpban, meghosszabbították a tiltását

Fenyegetést lát a YouTube Donald Trumpban, meghosszabbították a tiltását