szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ingyenes verzióval bővült a népszerű autóversenyzős játék, a Forza, amelynek Street alcímet viselő kiadása már letölthető. Az egyetlen megkötés, hogy Windows 10-es gép kell hozzá, de mobilokra is jön.

A Forza-sorozat az autóversenyzős játékok egyik talán legismertebb darabja, ráadásul igen régóta van piacon: az első rész 2005-ben jelent meg, ezt követően pedig igen gyakran készültek hozzá folytatások.

Arra, hogy "új" cím készül, már márciusban voltak jelek, de hivatalos tájékoztatás híján nem lehetett tudni, tényleg megjelenik-e. Most azonban itt van: a Street nevű epizód immár bárki számára elérhető, mi több, fizetni sem kell érte.

Az ingyenességnek azonban ára van, a Forza Street ugyanis nem teljesen új program, a már tavaly is létezett Miami Street továbbgondolt, annak alapjait használó verziójáról van szó, amelyet a Microsoft a brit Electric Square stúdióval közösen álmodott meg.

A Microsoft említése nem véletlen, a játék ugyanis Windows 10 rendszereken fut csak, de a készítők azt ígérték, mobilokra is elhozzák. A játékban a legendás sorozat többi darabjához hasonlóan a felhasználók gyűjthetik és tuningolhatják is a járgányokat, illetve van történet mód is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem várt anyagra bukkantak kutatók a Ceres törpebolygón

Nem várt anyagra bukkantak kutatók a Ceres törpebolygón

Megvette, majd átnevezte a Disney a 20th Century Foxot

Megvette, majd átnevezte a Disney a 20th Century Foxot

Az Apple igencsak megszenvedheti az amerikai tiltásokat

Az Apple igencsak megszenvedheti az amerikai tiltásokat