szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legfrissebb piaci adatok alapján a Huawei hatalmas erősödést mutatott 2018 első negyedévéhez képest 2019 első három hónapjában, és most már csak az a kérdés, mikor előzik be a Samsungot.

Nagyon erős volt az évkezdés a Huawei számára. Olyannyira, hogy ha a kínai gyártó így folytatja, 2020 elejére, de akár már 2019 végére is a világ legnagyobb mobilgyártója válhat belőle.

A Counterpoint Research legfrissebb adatai szerint a Huawei óriási növekedést produkált az év első három hónapjában az előző év azonos időszakához képest. A cég 11 százalékról 17 százalékra növelte a piaci részesedését, míg a Samsung 1, az Apple pedig 2 százalékot zsugorodott. Mindez azt is jelenti, hogy a jelenlegi második kínai és az első dél-koreai céget már tényleg csak egy hajszál, alig 3 százalék választja el egymástól.

A tendenciákat nézve jól látszik, hogy a Samsung és az Apple csupán 2018 első negyedévében tudta megállítani piaci részesedésének csökkenését.

©

A számok nyelvére lefordítva is igen jelentős a különbség a cégek között. A Huawei 2019 első negyedévében összesen 59,1 millió készüléket adott el, ami az előző év azonos időszakához képest 50 százalékos bővülést jelent. Az Apple és a Samsung ezen a téren is csökkent: előbbi 8, utóbbi 20 százalékot.

©

Az adatok alapján azonban még így sem az Apple volt a 2019 első negyedévének legnagyobb vesztese. Az LG még náluk is nagyobbat, esett, és 2018 első három hónapjához képest -40 százalékon zárta az eladásokat.

A Huaweien kívül csak két másik kínai gyártó, az Oppo és a Vivo tudott több telefont eladni tavalyhoz képest: előbbi 10, utóbbi 27 százalékkal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karikó Katalin már védett lehet a koronavírussal szemben

Karikó Katalin már védett lehet a koronavírussal szemben

Hét tisztséget is betöltött az újpesti önkormányzatban a felfüggesztett jobbikos, mindenhonnan kitették

Hét tisztséget is betöltött az újpesti önkormányzatban a felfüggesztett jobbikos, mindenhonnan kitették

Az Apple-től átigazoló Dobó Mátyás a Vodafone új vezérigazgató-helyettese

Az Apple-től átigazoló Dobó Mátyás a Vodafone új vezérigazgató-helyettese