szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyjából 7000 BitCoint sikerült rövid idő alatt ellopniuk azoknak a hackereknek, akik a Binance rendszerét szemelték ki maguknak.

Jó néhány biztonsági megoldást sikerült megkerülniük azoknak a hackereknek, akik 40 millió dollár, vagyis átszámítva, mintegy 11,5 milliárd forint értékű BitCoint tulajdonítottak el a világ egyik legnagyobb kriptopénz-kereskedőjétől. A támadás és a lopás hírét maga a Binance jelentette be, de állítják, a felhasználókat nem érte kár, a veszteségüket ugyanis egy vészhelyzeti alapból térítik meg.

A cég szerint a hackerek csupán egyetlen pénztárcához fértek hozzá, ami 7000 BitCoint tartalmazott. Ez a Binance teljes BitCoin-állományának mintegy 2 százalékát jelenti, és ezt lovasították most meg a hackerek. A beszámoló szerint adathalász e-mailekkel szerezték meg a felhasználók adatait, de sikerült kijátszaniuk a kétfaktoros azonosítást is – írja az Engadget.

Zhao Changpeng, a Binance vezérigazgatója szerint a történtek után alapos biztonsági ellenőrzésnek kell alávetni az oldalt, hogy többé ne történhessen meg ilyesmi.

A lopást ugyan nem sikerült megakadályozni, a rendszer azonban észlelte, hogy valami nincs rendben, így leállították a be- és kifizetéseket. A kereskedés továbbra is üzemel, ám a tranzakciók nagyjából egy hét alatt teljesülnek majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre terjed a szilárd sampon – ami nem összekeverendő a száraz samponnal

Egyre terjed a szilárd sampon – ami nem összekeverendő a száraz samponnal

A bejrúti katasztrófa után kiéleződik a libanoni válság

A bejrúti katasztrófa után kiéleződik a libanoni válság

Az elnökválasztás napján sem tagadta meg magát a fehérorosz diktátor

Az elnökválasztás napján sem tagadta meg magát a fehérorosz diktátor