szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elárult néhány részletet a jelenleg is zajló E3 videojátékos expón következő generációs konzoljáról a Microsoft. Immár a megjelenés (várható) ideje is ismert.

Várható volt, hogy a Los Angelesben zajló E3 játékszakmai konferencia ráeső részében megoszt néhány információt következő konzoljáról a Microsoft, és így is lett: a Project Scarlett kódnéven készülő újdonság 2020 végén kerül a boltok polcaira, a gyártó szerint egészen magával ragadó teljesítménnyel.

Az Xbox One-t és Xbox One X gépeket leváltani hivatott eszköz 8K-s felbontást és 120 fps-es képfrissítést, továbbá a valós idejű ray tracing technológiát is támogatja. Egy kimondottan hozzá fejlesztett, virtuális memóriaként is szolgáló SSD háttértár dolgozik majd benne, egy szintén egyedi AMD Navi Zen 2 processzor társaságában. A masinát ugyanaz a csapat fejleszti, amely a jelenlegi legjobbnak számító Xbox One X-en is dolgozott.

A Microsoft konzolos divízióját egyengető Phil Spencer részéről az is elhangzott, hogy a gép minden részét a minőségi játékélményre tervezik, ennek megfelelően nagy figyelmet fordítanak a felhasználókat leginkább zavaró tényező, a hosszú töltési idő kiküszöbölésére is. A cég egészen konkrétan azt ígéri: az erős hardvernek hála utóbbi faktor

lényegében megszűnik, észrevehetetlen lesz.

A még készülő gép erejét jól jellemzi az is, hogy a fejlesztők szerint négyszer erősebb lesz, mint a most kapható, nagyon gyors Xbox One X.

Nem árt azonban megjegyezni, hogy az Xboxoknál soha nem a teljesítménnyel volt a probléma, hanem az exkluzív címekkel, ez pedig már a jelenlegi generációnál is éreztette a hatását. Míg ugyanis a rivális Sony játékgépére több ilyen újdonság is megjelent, a Microsoft saját termékére szinte alig.

Ha érdeklik az idei E3 bejelentései, lájkolja és figyelje a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lövések dördültek a Fehér Háznál, Trumpot kivitték a sajtótájékoztatóról

Lövések dördültek a Fehér Háznál, Trumpot kivitték a sajtótájékoztatóról

Nem engedné az Apple, hogy egy kis cégnek körte legyen a logója

Nem engedné az Apple, hogy egy kis cégnek körte legyen a logója

Ha átlagsebesség-mérés lenne, nem csak a traffipaxnál lassítanának az autósok

Ha átlagsebesség-mérés lenne, nem csak a traffipaxnál lassítanának az autósok