szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nappal azután, hogy az Apple bejelentette a 2015-ös MacBook Prók visszahívását az akkumulátor esetleges hibás működése miatt, az egyik felhasználó gépe nagyon csúnya véget ért.

Fontos felhívást tett közzé nemrég az Apple. A cég június közepén jelentette be, hogy visszahívja a retina kijelzővel ellátott 2015-ös MacBook Prókat, azok akkumulátora ugyanis könnyen veszélyessé válhat: túlmelegedhet, emiatt pedig akár ki is gyulladhat a készülék. Az ígéret szerint a készülékben ingyen ejtik meg a cserét, így az senkinek nem kerül majd pénzbe.

Az Apple egy külön oldalt is létrehozott, hogy a felhasználók kideríthessék, az ő gépük érintett-e a visszahívásban. Ha nem, akkor nincs teendő, ha viszont igen, akkor érdemes mielőbb megtenni ezt. Hogy miért, azt jól mutatják az alábbi képek.

A dizájnerként dolgozó Steve Gagne egy nappal a visszahívás bejelentése után tett közzé néhány fotót, amin egy jobb sorsra érdemes MacBook Prót lehet látni.

A túlmelegedés szó szerint kilyukasztotta a laptop alját. A férfi szerint a monitor le volt csukva, a készülék nem csatlakozott áramforráshoz, és épp alvó üzemmódban volt (vagyis nem volt teljesen kikapcsolva). Mindez azt mutatja, hogy az érintett számítógépek szó szerint bármikor lángra kaphatnak, így érdemes mielőbb megejteni benne az ingyenes akkumulátorcserét.

Gagne-nek még így is szerencséje volt, saját bevallása szerint ugyanis a gépet általában az újságokra és a jegyzetfüzetekre szokta tenni, így jóval nagyobb is lehetett volna a baj.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Ilyen lehet az új Macbook Pro

Újabb piaci pletyka erősíti meg, hogy idén ősszel piacra dobhatja eddigi legnagyobb képernyővel szerelt laptopját, a 16 colos MacBook Pro-modellt az Apple.

Fennállt a bűnismétlés veszélye, letartóztatták az SZFE-maszk miatt késelő férfit

Fennállt a bűnismétlés veszélye, letartóztatták az SZFE-maszk miatt késelő férfit

Három újabb egyetem kerülhet alapítványi fenntartásba

Három újabb egyetem kerülhet alapítványi fenntartásba

Negyven felett nem úgy megy az újrakezdés, mint gondolnánk

Negyven felett nem úgy megy az újrakezdés, mint gondolnánk