szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Keresve se találnának jobb alkalmat a vadonatúj hangulatjelek bemutatására a cégek, mint július 17-ét, az emojik világnapját. Itt vannak a legújabbak.

Július 17-én, vagyis most szerdán "tartják" az emojik világnapját, a mobilos kommunikációt nagyban meghatározó hangulatjelek ünnepét. Ez nem egyszeri alkalom, minden évben megtartják. A cégek pedig kapnak is az alkalmon, hogy bemutassák új ikonjaikat.

Az egyik mostani bővítés, amely az Apple-től származik, ismét más témára fókuszál: náluk ezúttal sérült embertársaink elfogadása került a középpontba, az új hangulatjelek is ennek szellemében készültek. Van köztük például kerekesszék, hallókészülék, továbbá vakvezető kutya is:

A mostani frissítés része a vegyes bőrszínű párok megjelenése is, az ikonok pedig bármilyen nemi kombinációval használhatók lesznek:

©

A Google és a Microsoft is készített újakat, ők azonban általánosabb témát vettek elő: a keresőcégében például állatos és csillagászattal kapcsolatos piktogramok szerepelnek, a Microsoft pedig az ételekre, a szabadidőre és az utazásra ment rá.

A vadonatúj ikonok Android esetében valószínűleg a következő, Q jelzésű rendszerverzióban mutatkoznak be, az Apple-nél pedig az ősszel érkező frissítésben jelennek majd meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!