szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Komoly összeget fizetne a Facebook több nagy lapnak is, hogy beindítsák az Apple-éhez hasonló hírszolgáltatásukat.

Komoly változás jöhet hamarosan a Facebookra – legalábbis ha hihetünk a The Wall Street Journal értesüléseinek. Zuckerbergék ugyanis az iparági pletykák szerint már ősszel elindítanának egy új, kifejezetten a híreknek szánt felületet a közösségi oldalon belül, amire ráadásul nem keveset költenének. Az információk szerint évente 3 millió dollárt, vagyis közel

870 millió forintot

fizetnének az egyes médiumoknak tehát ha jól értjük, egyenként – arra, hogy a Facebookon lehessen elolvasni a cikkeket, amiket a felhasználóknak ingyen kínálnának. Zuckerbergék állítólag már tárgyaltak az ABC News, a The Washington Post, a Bloomberg és a Dow Jones képviselőivel is, bár arról nincs információ, hogy ezeken a tárgyalásokon milyen megállapodások születtek – már ha születtek egyáltalán. De annyit tudni, hogy a Facebook 3 évre szóló szerződések megkötését forszírozta.

Mark Zuckerberg ezirányú terveiről az év elején beszélt először, nem sokkal azután, hogy az Apple bejelentette a régi/új hírszolgáltatását, a News+-t. A The Wall Street Journal információi szerint a felhasználók komplett híreket, illetve kivonatokat olvashatnak, de a kiadók eldönthetik, hogy a teljes cikket megmutatják-e nekik a Facebookon, vagy csak a címet és egy pár sort, ami után a webfelületükre juthatnak az olvasók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!