szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ugyan a WhatsApp lehetővé teszi, hogy a szavakat dőlt vagy félkövér betűkkel formázzuk, sőt az áthúzást is használhatjuk, azonban ez az app eszközével kissé macerás. Mutatunk egy egyszerűbb megoldást.

Ha a WhatsAppban dőlt vagy félkövér betűkkel szeretnénk kiemelni egy szót, akkor, a szóra ráállva le kell nyomnunk az ujjunkat, és meg kell várni, amíg megjelenik a kijelölés ablak, és csak ezután választhatunk az említett formázások közül, illetve még elérhetjük az áthúzást is. Mindez azonban meglehetősen lassú, nem is beszélve arról, hogy néha nehéz kijelölni egy szót, ha az csak néhány betűből áll.

©

Van viszont egy másik, jóval egyszerűbb módszer, amellyel hasonló eredményre jutunk. Ehhez az operációs rendszer beépített billentyűzetét kell használnunk, ugyanazt, amit a WhatsApp szöveg bevitelére is igénybe veszünk. Amikor tudjuk, hogy formáznák egy-egy szót, csak speciális karaktereket kell eléjük és közvetlenül mögéjük tenni.

Ha azt szeretnénk, hogy egy vagy több szó félkövéren jelenjen meg, akkor a billentyűzetről a csillag karaktert kell a szöveg elé és mögé tenni.

©

A dőlt szöveg esetében az alsó elválasztó jelet kell a szó/szöveg elé és mögé tenni, míg áthúzáshoz úgy jutunk, ha a hullámvonalat (tilde) használjuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló tippekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Körözést adtak ki Kenesei Zoltán ellen

Körözést adtak ki Kenesei Zoltán ellen

Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?

Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?

És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél

És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél