szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Wizz Air arculati elemeit felhasználva terjesztenek kamu nyereményjátékot ismeretlen csalók. A felhíváshoz weblap és Facebook-oldal is tartozik, mindkettő átverés.

A fogyasztók megtévesztésére alkalmas, a Wizz Air arculatához hasonló, illetve azzal megegyező kinézetű weblap terjed a közösségi médiában – hívta fel a figyelmet az Airportal.hu. A lap szerint a csaláshoz Facebook-oldal is készült.

A felületek kamu nyereményjátékkal próbálnak látogatottságot generálni maguknak. A felhívások szerint a sorsolásba bárki bekerülhet, aki az oldal bejegyzéseit megosztja, illetve helyesen válaszol a felmerülő kérdésekre. A légitársaság azonban figyelmeztetett: 

bármilyen promóciót, illetve versenyt a Wizz Air kizárólag a saját hivatalos honlapján, illetve a saját hivatalos közösségimédia-felületein, valamint a WIZZ hírlevélben hirdet meg.

A Wizz Air azt tanácsolja, hogy a felhasználók kizárólag a vállalat hivatalos csatornáit keressék fel, más, a repülőtársaság akcióiról, felhívásairól szóló oldalakra, linkekre ne kattintsanak. Ez azért is veszélyes, mert az ismeretlen felületekre beírt adatok (ha van ilyen kérés) akár rossz kezekbe is kerülhetnek.

A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket azon személyek, illetve jogi személyiségek ellen, akik hamisan állítják, hogy a Wizz Air nevében járnak el, illetve akik a Wizz Air nevében félrevezetik, megtévesztik a fogyasztókat – közölte a társaság.

Az átverés egyébként kísértetiesen hasonlít az Adidas nevében terjesztett nyári “nyereményjátékra”.

Ha tudni szeretné, mely oldalak verik át rendszeresen, fussa át listánkat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!