szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nagyszabású sajtóesemény keretében tervezi bemutatni a Hírfolyam egy új lapfülét a Facebook. Az oldalon válogatott híreket lehet majd olvasni.

Tavaly óta csepegtet információkat a Facebook arról az új lapfülről, ahol a közösségi oldalra posztolt híreket és újságcikkeket tervezik beemelni. A fejlesztés még idén elkészül, ezt néhány napja a Facebook is megerősítette. Most arról hallani, hogy a funkciót konkrétan ma, azaz pénteken ismertetik meg a közönséggel Mark Zuckerbergék.

A The Next Web szerint a portál egy nagyszabású sajtórendezvényen, New Yorkban mutatja be az új fület, amit minden facebookozó megkap. A szolgáltatásért nem kell majd fizetni, az az oldal ugyanolyan szerves része lesz, mint a Hírfolyam – itt azonban csak a kiadók tartalmai kapnak helyet, a felhasználói bejegyzések nem lesznek láthatók.

A Facebook dollármilliókat költ az újdonságra, amihez olyan partnerekkel szerződtek, mint a News Corp. Ez adja ki a patinás The Wall Street Journalt is, de az együttműködéshez a Buzzfeed News és a Washington Post vezetősége is csatlakozott. A többiek nevét feltehetőleg a bejelentés napján ismerhetik meg a felhasználók.

Korábban olyan pletykák is felmerültek, hogy a facebookozók csak bizonyos híreket olvashatnának el teljesen, a nagyobb hangvételű, oknyomozós anyagok teljes terjedelmükben az adott kiadó honlapján lesznek hozzáférhetők.

Egy korábbi felmérés, a Pew Study szerint az amerikaiak több mint 60 százaléka úgy látja, a közösségi oldalak nem tesznek meg mindent a korrekt tájékoztatás érdekében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!