szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kukába dobta szolgáltatásai eddigi dizájnját a Microsoft és merőben más felületet készített hozzájuk. Az Outlook és a OneDrive is megújult.

Egyre több időt töltünk mobiljainkkal, ami természetesen nem csak annyiban nyilvánul meg, hogy ismerőseinkkel chatelünk. Sokan munkájukhoz is használják, hiszen például a Microsoft szolgáltatásai, a Word és az Excel itt is elérhetők.

Ezek az appok azonban hosszú ideje ugyanúgy néznek ki, a funkciók se nagyon változtak, noha a Microsoft azért igyekezett meg-megújítani őket. Most úgy döntöttek, hogy pótolják az elmaradásokat, és ha már belevágnak, csinálják rendesen:

mindent kidobtak, és valamennyi szolgáltatáshoz vadonatúj elemeket adtak.

Az újévi megújulásnak is betudható lépés gyökeres változásokat eredményezett a Wordnél, az Excelnél, az Outlooknál, a OneDrive-nál, de még a PowerPointnál is. Ugyanakkor nem csak ezeknél érezhető (majd) a változás, több szoftvernél még javában dolgoznak.

©

A külső megújulás mellett a Microsoft néhány hasznos funkciót is adott az alkalmazásokhoz. Ezek egyike például az Office appokat érintő szkennelési lehetőség: most már a telefon kamerájával is beolvashatók a papíralapú dokumentumok. A főbb szoftverek, mint a OneDrive, a Word, az Excel és a PowerPoint pedig sötét módot is kaptak.

©

A Microsoft szerint a megújulás az appok használatára is hatással van: könnyebb velük a munka, a navigáció pedig gyorsabb lett, és mindezt anélkül tudták elérni, hogy bármit újra kellene tanulniuk a felhasználóknak. A redmondi óriás szerint a változás drámai, amit remélhetőleg az appok használói is értékelni fognak.

A fejlesztéshez használt dizánjt a Microsoft külsős appkészítőknek is elérhetővé tette, így más szoftvereknél is visszaköszönhet az újfajta stílus. Ehhez viszont értelemszerűen az kell, hogy a programozók használják is a Fluent nevű fejlesztői készletet. A szoftvergyártó ingyenesen biztosítja az új környezetet, amihez ide kattintva lehet hozzáférni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!