szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Őrültech című teches podcast két műsorvezetője ezúttal a Kickstarter felé fordult, hogy megnézzék, milyen furcsaságokat találni a platformon. És még a saját ötletükkel is előálltak.

Talán kevesen tudják, de idén volt éppen tíz éve, hogy útnak indult a világ egyik legismertebb, a közösségi finanszírozást segítő weboldala, a Kickstarter. Az elképzelés nagyon bejött mind a felhasználóknak, mint az ötletgazdáknak egyaránt. A Kickstarter által közölt adatok szerint 2019. december 8-ig mintegy 4 695 222 314 dollárt "költöttek" a támogatók a különböző projektekre az indulás óta. Ezekből jelenleg 174 652 darab fut.

Az elmúlt években az igazán hasznos ötletek mellett egy-egy igen furcsa is felbukkant. A legeszementebbet 2014-ben indították, aminek létrehozója azt ígérte, ha összegyűlik a megfelelő összeg, készít egy krumplisalátát. A cél 10 dollár lett volna, ám ehelyett 55 492 dollár jött össze, ami jelenlegi árfolyamon körülbelül 16,5 millió forintot jelent.

Ennyire szemtelen projektet talán azóta sem indítottak, m ez nem jelenti azt, hogy ne lennének furcsaságok a platformon. Ott van például a macskafésű, amit szájba véve kell használni, de gyűjtöttek már pénzt a harmadik világháborúra is. A különleges projekteket az Őrültech című podcastban szedték össze, amelynek műsorvezetői egy hasonlóan merész elképzeléssel is előálltak.

Az Őrültech korábbi adásait ide kattintva érheti el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felfüggesztette a Klubrádió frekvenciájának pályáztatását a Médiatanács

Felfüggesztette a Klubrádió frekvenciájának pályáztatását a Médiatanács

Gravitációs háttérhullámot észlelhettek a tudósok, segíthet megérteni az univerzumot

Gravitációs háttérhullámot észlelhettek a tudósok, segíthet megérteni az univerzumot

Müller: Nem fordulhat elő olyan, hogy a nap végén kiöntsenek megmaradt vakcinaadagokat

Müller: Nem fordulhat elő olyan, hogy a nap végén kiöntsenek megmaradt vakcinaadagokat