szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vizsgálat jelenlegi állása szerint egy olcsó, utángyártott telefontöltő robbanása miatt három lakóházban is kár keletkezett Malajziában. Az egyik csaknem teljesen kiégett.

A gyártók gyakran figyelmeztetik a vásárlókat, hogy csakis eredeti eszközöket használjanak készülékeikhez. Ez egyrészt persze üzleti érdekük, a kiegészítők eladásával sok pénzt zsebelhetnek be. Másrészt viszont évek óta hangoztatott tény: a nem kellő gondossággal gyártott kiegészítők, főleg a telefontöltők, súlyos problémákat okozhatnak. Emberéletet követelő példát is láthattunk már erről.

Az Übergizmo technológiai lap a malajziai Sinchew beszámolójára hivatkozva most arról ír, az ország egyik lakónegyedében feltehetőleg egy olcsó telefontöltő miatt tűz keletkezett, amely ráadásul két másikra is átterjedt.

[Nézze csak: szinte biztos, hogy eddig ön is rosszul töltötte a telefonját]

Mint írták, a töltő felrobbanhatott, az így keletkezett tűz pedig a tetőről a szomszédos ingatlanokra átterjedve két másik háznál is gondot okozott. Azokban a házakban már csak kisebb kár keletkezett.

Az első viszont, ahonnan a lángok átterjedtek, szinte teljesen leégett.

©

Személyi sérülés egyik esetben sem történt, ugyanis mindkét ház üres volt, a tulajdonosok vacsorázni voltak. A ház, ahol a töltő felrobbanhatott, egy ember tartózkodott, de ő sem sérült meg. Azt mondta, hallotta a robbanást, de épp a másik szobában volt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

"Amit akartunk, meg tudtuk nézni" - Kínában vizsgálódott az OGYÉI

"Amit akartunk, meg tudtuk nézni" - Kínában vizsgálódott az OGYÉI

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben

A fiatalság nevében dicsérte a kormányt egy inkognitós Fidelitas-elnök a HírTV-ben