szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2020-ban is új iPhone-ok kerülnek piacra, az újabb generáció hatása pedig az árcédulán is érzékelteti majd a hatását. Legalábbis erre számít az egyik legismertebb Apple-elemző.

Az Apple idén három telefont is bemutatott, melyek közül a három kamerával és nagyobb képernyővel rendelkező iPhone 11 Pro Max kerül a legtöbbe. A két másik mobilt valamivel olcsóbban lehet megvásárolni, a sima iPhone 11-ért kérik a legkevesebbet. Hogy jövőre is megmarad-e ez a tendencia, természetesen nem tudni, de az ismert elemző, Ming-Chi Kuo arra számít, hogy nem.

A termékek várható jellemzőit, illetve árát rendszerint helyesen megjósoló Kuo ugyanakkor azt mondja, számottevő drágulás nem várható. Az elemző úgy véli, maximum 50 dollárral kerülnek majd többe a jövő évi telefonok, amelyet elsősorban az új technológiákkal magyaráz, hiszen egy jobb eszközért aligha fog kevesebbet kérni az Apple. A drágulás másik oka az 5G technológia, hiszen annak eleve magasabb az előállítási költsége, ráadásul a beépítendő elemek sincsenek ingyen.

Az elemző ugyanakkor azt mondja, az Apple-nek nem érdeke a drasztikus áremelés, hiszen azzal nem sokat javítana saját helyzetén.

Az elemző szavait idéző MacRumors azt írja, az Apple várhatóan jövőre sem egy mobilt fog bemutatni, amit az 5G-képes iPhone érkezése is igazolni látszik: az egy teljesen másik telefon lesz, amely mellett más modelleket is kiad majd a gyártó – most legalábbis ezt pletykálják.

A most kapható iPhone-ok magyar árairól ebben a cikkünkben tájékozódhat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orosz szerverekhez kapcsolódó kémprogramot találtak brit iskolásoknak adott laptopokon

Orosz szerverekhez kapcsolódó kémprogramot találtak brit iskolásoknak adott laptopokon

A járvány és a zendülés árnyékában visszafogott elnöki beiktatás lesz Washingtonban

A járvány és a zendülés árnyékában visszafogott elnöki beiktatás lesz Washingtonban

Lebontják Milánó legendás stadionját

Lebontják Milánó legendás stadionját