szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Wham! 35 évvel ezelőtt debütált a Last Christmas című dallal, ennek apropóján most a Sony Music Entertainment újította fel a videoklipjét.

Lehet szeretni és lehet nem szeretni, ettől még tény marad a tény: a Wham! a Last Christmas című dallal olyan klasszikust teremtett, ami nélkül ma már el sem lehetne képzelni a karácsonyt. A sláger épp 35 évvel ezelőtt, 1984 decemberében jelent meg, az évforduló alkalmából pedig egy igazi meglepetéssel készült a Sony Music Entertainment.

A lemezkiadó cég fogta a Wham! régi videoklipjét, majd szoftveres segítséggel 4K-s videót faragott belőle, és a végeredményt feltöltötte a YouTube-ra. Az eredmény annyira meggyőző, hogy nagyon nehéz elhinni, nem az eredeti szereplőkre megszólalásig hasonlító statisztákkal forgatták újra a klipet.

Akár a kültéri, akár a beltéri jeleneteket nézzük, a szoftveres átalakítás hihetetlenül látványos lett. Ehhez elég csak az alábbi két képet megnézni: az elsőn az eredeti, 35mm-es filmre vett változat látható, a másodikon a feljavított változat.

©
©

De aki még mindig nem hiszi el, az alább össze is hasonlíthatja a kettőt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!