szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google saját hívó szolgáltatása végre arra is jó lesz, hogy a beszélgetéseket rögzítsék a felhasználók. Kár, hogy a fejlesztés nem ment ennyire szépen.

Bár a hívásrögzítő appok hosszú ideig teljes értékű szolgáltatásként működtek az androidos telefonokon, a GDPR megjelenésével a Google változtatott, és beszüntette ezt a sokak számára hasznos funkciót az újabb Android-rendszereken. A 9-es főverzión és az annál későbbi szoftvereken mindez tehát már nem megoldott. (Az iPhone-okban évek óta tabu a hívásrögzítés.)

Számukra lehet jó hír, hogy a keresőcég úgy tűnik, visszaköltözteti ezt funkciót a Telefon (angolul: Phone) alkalmazásába. Erről az XDA Developers írt, melynek szakértői erre utaló jeleket vettek észre, amikor a szoftver APK fájljait vizsgálták. A Telefon a Google hivatalos híváskezelő szoftvere.

A szakemberek a Telefon Pixel 4-re készült verziója alapján számoltak be a hírről, hozzátéve, hogy új ikont és kinézetet is találtak az appban, amely szintén egy dologra utal: a Google visszahozza a funkciót, habár a Pixelekre vonatkozó utalás miatt kérdéses, hogy a többi androidos is megkapja-e.

A Xiaomi korábban arról tett bejelentést, hogy az Európában forgalmazott készülékeiken szintén elérhetők lesznek a Google gyári telefonos és üzenetküldő alkalmazásai, így feltehetően a hívásrögzítő opciót is használhatják majd az eszközök tulajdonosai.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kémfotókon a teljesen új 7-es BMW

Kémfotókon a teljesen új 7-es BMW

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban

Antitest-terápia segíthetett egy koronavírusos gorillának

Antitest-terápia segíthetett egy koronavírusos gorillának