szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érthetően ellentmondóak a hírek azzal kapcsolatban, hogy mikor mutatja be az Apple „jóárasított” idei iPhone-ját, a koronavírus hatásai ugyanis kiszámíthatatlanok. Egy rejtett kód viszont arra utal, hogy amikor majd megjelenik, nem lesz magányos ez a modell.

Az iOS 14 bétaverziójában fedeztek fel egy rejtett kódot, ami arra utal, hogy az iPhone 9-nek lesz egy valamivel nagyobb változata (iPhone 9 Plus?). A 9to5Mac egyébként nemcsak ezt derítette ki az iOS 14-be való vájkálás során, hanem azt is, hogy az iPhone 9 Plust ugyanaz az A13 Bionic  lapkakészlet hajtja majd, mint a jelenlegi iPhone 11 generációt. Az idézett forrás szerint ez a tény valóban vonzóvá teheti az új modellt azok számára, akik most iPhone 6-ot vagy iPhone 7-et használnak.

A telefonnak olyan Home gombja lesz a Touch ID (ujjlenyomat-olvasás) számára, mint emilyen az iPhone 7-ben debütált. Bár az iPhone 9-ek az iPhone 8-ra épülnek, az utóbbitól eltérően NFC támogatással is rendelkeznek majd. A felhasználók képesek lesznek majd az Apple Pay és az Express Transit szolgáltatásokat használni. A plusz verzió mérete ugyan ismeretlen, de az idézett forrás szerint akár 5,5”-es is lehet, mint az iPhone 8 Plus (a kisebbik modell 4,7”-es, éppúgy, mint az iPhone 8). A weboldal megjegyzi, hogy a névadásra egyelőre nem vennének mérget (pusztán spekulációról van szó), azonban logikusnak tűnik az effajta névkonvenció alkalmazása.

Az iPhone 9-et (iPhone 9-eket) a hónap végén mutatta volna be az Apple, de a jelenlegi helyzetben nagyon úgy tűnik, hogy erre csak valamikor a második negyedévben kerül majd sor, az iOS 13.4 bemutatása mellett vagy valamivel az után. A kisebb modell ára várhatóan 400 dollár lesz, a nagyobbéról egyelőre nincsenek információk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy tűnik, a kormány épp most borította fel az oltási tervet

Úgy tűnik, a kormány épp most borította fel az oltási tervet

Lebontják Milánó legendás stadionját

Lebontják Milánó legendás stadionját

Milliárdos adósság és állami apanázs: hogyan fog megélni ezután Donald Trump?

Milliárdos adósság és állami apanázs: hogyan fog megélni ezután Donald Trump?